Januari 2010

De Verbeelding van Shamisa

Shamisa Debroey is niet alleen de boezemvriendin van m'n jongste dochter, én een ontwapenend sympathieke jongedame..  Wat méér is: deze Mechelse meid is bovendien een uiterst getalenteerde aankomende kunstenares.

In een héél aparte, creatieve en originele stijl weet ze de toeschouwer te boeien.  Graag geef ik Shamissa hier een podium op Mechelenblogt, omdat ze het verdient om bij een breder publiek bekend te geraken...

Jazz voor Haiti

Lejo Vanhaelen schrijft ons:

Zondag 24 januari kreeg ik een telefoontje van Guido Vaganée, broer van de bekende jazzmuzikant en Mechelaar Frank Vaganée, met de vraag of de jazzzolder zich mee achter een benefiet voor Haiti wou scharen.

(Frank Vaganée)

Record !

met categorie:  

i.o.

Yevgueni, Robbie, Sara, Sandy en Nieuwe Meisjes in deze stad...

Yevgueni - foto (c) Bart Schelkens

We zijn hier nu toch”: een spontaan concertje van Yevgueni, die gisteren, vrijdag 29 januari, toevallig in Mechelen waren? Niets is minder waar, maar het nieuwe album en programma waarmee de band toert heet wel zo natuurlijk.

Het sympathieke vijftal schudde gisterenavond voor een uitverkochte schouwburg recente en oudere kleinkunst- en popparels uit hun mouw, al dan niet in nieuwe jasjes. Over Nieuwe Meisjes, Sandy, Sara, de lotgevallen van Robbie het fenomeen van Manzijn en zo veel meer...

Nieuws van de week

met categorie:  

DegrotemonD

met categorie:  

(Foto Cultuurcentum Mechelen)

Wat kijg je als een acteur die bezeten is van redevoeringen een forum geeft ?

Wel dat kregen we gisteren te zien in de Aula van het Pastoraal Centrum.

Elke dag een Mechelse foto...

met categorie:  

Thomas Verbruggen is een enhousiaste jonge fotografiestudent, die nu in zijn vijfde jaar zit, op de schoolbanken van ColomaPlus.

En... hij heeft een idee.  En over dat idee sprak hij me onlangs aan.  Hij merkte terecht op dat fotografie lééft in onze stad.  Maar...Het mag nog nét wat méér!   Daarom wou hij graag in navolging van Leuven (www.drieduizend.be) ook een website in mekaar boksen waarop er dagelijks een Mechelse foto zou gepost worden.  Maar hij zou het graag uitbreiden met mogelijkheid tot reageren én met een overzicht.

                                                                                

Eindelijk !

Eindelijk is het zover, er wordt komaf gemaakt met de bouwvallige panden in de Muntstraat.

Een firma is er bezig met afbraakwerken. Een drietal panden die al jaren leegstaan worden eindelijk aangepakt.

De Stelling van Coloma

(foto's: Herman Stevens)

'Mijn' Coloma wil Pythagoras geen concurrentie bezorgen, maar is toch wel érg blij met zijn vandaag opgetrokken stelling.  Er moet nog flink wat bijgevijsd  en gesleuteld worden  (de torenspits wordt binnen een tiental dagen 'bereikt'...) - Maar...men is eindelijk begonnen met de broodnodige restauratiewerken aan de neogotische Sint-Jozef-Colomakerk...

Mechelaars, Melomanen & Muzikanten tonen hun warme hart voor Haïti

Guy Swinnen - foto (c) Markec

Tweeduizend Mechelaars, Melomanen, al dan niet met lef en lof en alvast één Nederlander die speciaal vanuit Leiden kwam, en heel wat artiesten trotseerden zondag 24 januari het miezerige weertje en bouwden een hartverwarmend feestje op de Mechelse Grote Markt. Het benefietconcert “Mechelen Steunt Haïti” kan zondermeer geslaagd genoemd worden.

De gulle Mechelaars betaalden vaak heel wat meer dan het minimumbedrag van € 5 voor een namiddagvullend festival vol kwaliteit. Het leverde behalve een bijzonder fijne zondag een mooie opbrengst van 40,000 euro op.