“Jullie waren fantastisch en waai woare oek nie slecht!” ... The Kids spelen laatste Parkpop van 2022 plat

Nog een laatste keer Parkpop dit jaar, voor Maanrock weer uitbarst over Mechelen. En wie beter om het vuur aan de lont te steken dan de legendarische Antwerpse punkers The Kids.

Nog geen enkele keer dit jaar stond er al zo vroeg, zo veel volk voor het podium. En de aanwezigen werden ook deze keer niet teleurgesteld en werden getrakteerd op een stomende set: gas geven en niet omkijken. De ene punk- en Belpop-classic volgde de andere in snel tempo op: Bloody Belgium, Do You Love The Nazis, This Is Rock And Roll, Rock Over Belgium, There Will Be No Next Time … de ene klassieker na de andere werd in een spervuur op Den Botaniek afgevuurd.

Ooit namen The Kids in Mechelen (deels) hun liveplaat ‘If The Kids …’ op in de toenmalige zaal Volksbelang. Dat waren nog eens tijden. Maar dit feestje moest in ieder geval niet onderdoen.

 

Met Blitzkrieg Bop van de Ramones werd het pogofeestje afgesloten en met een gul “Jullie waren fantastisch en waai woare oek nie slecht!” werden we de zomerse nacht ingestuurd.

De adrenaline zal nog even tijd nodig hebben om tot aanvaardbare niveaus terug te zakken. Vijfenveertig jaar punkgeschiedenis, ga er maar aan staan. Ge moogt gerust zijn!

(Dit verslag verscheen eveneens op www.daMusic.be)