Openingsfeest Tangent en Margaretatunnel

met categorie:  

Voordat de gloednieuwe tangent en de Margaretatunnel voor het autoverkeer opengesteld worden, kregen alle Mechelaars tijdens dit feestweekend de kans om het traject met de fiets of te voet te verkennen. En daar was ik natuurlijk graag bij. 

De tangent en de tunnel

De tangent is de nieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein die het doorgaand verkeer zal weghouden van de vesten.    Het tunnelgedeelte van de Tangent, de Margaretatunnel, is 750m lang en gaat onder de Leuvense Vaart door. 

 

 

 

Verbinding met de stationsparking

Vanuit de Margaretatunnel wordt ook de verbinding gemaakt met de ondergrondse stationsparking die tot nu toe alleen maar toegankelijk was via de Boutersemstraat.   Door de combinatie van hoogwaardige technologie en de aandacht voor het comfort van de gebruikers, wist het ontwerp van de parking al architectuurprijzen in de wacht te slepen. 

 

Het feest

Op en rond de tangent hadden de projectpartners een uitgebreid programma voorzien, met infostanden over de tangent en het stationsproject, eet- en drankkraampjes, en randanimatie voor jong en oud.  

 

 

Alle info over de tangent kan je vinden op www.mecheleninbeweging.be

Tekst en foto's : Annick Thienpont