Feest in Het Speelgoedmuseum

 

 
Kinderen houden van Kiekeboe-spelletjes, alleen kunnen zij het veeeel langer volhouden dan een volwassene... Het is te zeggen, ik vind het na een tijdje wel genoeg maar merk niet dezelfde timing bij kids. Tja...
 
Het Speelgoedmuseum in Mechelen... Het lijkt af en toe ook op een kiekeboe-spelletje in de Mechelse kringen. Er gaan veel geruchten rond; zijn ze nog open? zijn ze aan het inpakken? gaan ze echt verhuizen? Als vrijwilliger kan ik zeggen: ja ze zijn er nog! Nog steeds op de vertrouwde plek in de wijk Nekkerspoel, en zeker nog een jaartje.
Oplettende mensen merkten al meerdere keren op dat het museum niet meer zo opvalt, waaruit sommigen hun conclusies maakten. Maaaar: fout hoor, het is alleen het bord op straat (dat voorlopig... toch al een tijdje nu) is verdwenen. Niet te vlug interpretaties maken dus.
 
Binnenkort is er zelfs groot feest: het museum viert zijn 40ste verjaardag!! Yep, 40 jaar al, alle redenen (niet dat je die altijd nodig hebt om te klinken ;-) ) om te vieren. Wie weet komt het straatbord nog in alle sprankel weer tevoorschijn.
 
Nu kan ik bevestigen dat het museum vrij groot is met zijn 3 verdiepingen tentoonstelling. Dus heel veel ruimte om feestelijk aan te kleden. En dit is nu zo fijn: wij mogen meehelpen met de voorbereiding.We doen dit door middel van een speelse doe- en zoektocht doorheen de verschillende afdelingen van het musem, o.m. leuke outfits, feestmenu, wenskaartjes knutselen...
Deze doe- en zoektocht loopt tot en met 20 april.
 
Opgelet: reserveer tijdig je plaatsje via de website van het museum.
 
Daarnaast kan je op zondag 3 april, en op donderdagen 7 en 14 april in de paasvakantie een golden ticket winnen voor hun feest. Deze kan je winnen in een Golden Ticket Race. Om het Golden Ticket te kunnen winnen zijn er een aantal spelletjes waar je moet in slagen binnen een bepaalde tijd. Het gaat van droogzwemmen, armworstelen, de spelletjes van het schilderij van Breughel tot het oplossen van een lego-boodschap... verder ga ik niets verklappen. In elk geval zie ik iedereen genieten, enne, ik zelf als begeleider kan niet ontkennen dat ik het elke keer weer heel leuk vind (het kind in mij is er gelukkig nog).
 
 
 
 
 
Het is zo hard genieten dat dit allemaal weer kan na toch wel een heel moeilijke corona-periode.
Ik heb het zo gemist, dus zat er een leuk blogje in mijn mouw ;-)
 
Mijn feestkostuum is in de maak, het jouwe ook?