Kessemis wordt weer formidabel!

(foto: Jan Smets)

Wat hebben we noodgedwongen lang 'opgehokt' moeten zitten.  Tja.  Het was nu eenmaal zo en niet anders.  Gelukkig is het leven - met alle voorzichtigheidsmaatregelen die we moeten in acht nemen - toch wel wat normaler geworden.  Opgehokt moeten we al langer niet meer zijn.  En toch.  Net vandaag stellen Connie Neefs en haar dochter Hannelore, met een flinke delegatie van het organiserende Mechelse partijbestuur van CD&V - hun gloednieuwe Kerstconcert voor in die typische bruine kroeg, de HanekeefGeen haan zal er om kraaien.  We kunnen wel degelijk uit 'onze keef' op zaterdag 18 december.  En dat gaan we dan ook doen.  Alle registers worden open getrokken voor de vierde editie van 'ne formidabele Kessemis' in de Stadsschouwburg.  De inschrijvingen lopen erg vlot.  Niet te verwonderen.  Wie al eerder een concert meemaakte met deze klassedames weet dat dit evenement garant staat voor kwaliteit, nostalgie, warmte en ontroering.  Dus: wie er bij wil zijn moet zich beslist reppen!

 

De naam Neefs klinkt als een klok.  En dat heeft natuurlijk veel of alles te maken met de betreurde Louis Neefs - de Kempenzoon uit Gierle die zijn thuis in Mechelen vond.  Hij was er alomtegenwoordig in het culturele leven van onze Dijlestad, en ook in de politiek liet hij zijn sporen na.  Zoon Gunter moeten we uiteraard niet voorstellen.

Maar ook zus Connie, die ook al jaren in Mechelen woont, timmerde aan een erg succesvolle muzikale carrière.  Dochter Hannelore Candries doet dit op haar beurt.  Zonder veel franjes, uiterlijk vertoon en andere poespas: stijlvol, de lat steeds hoog leggend - geen ééndagsvliegen maar blijvers.  Pure kwaliteit dus.  Zoals ik al schreef.

Na een jaar stilte wegens dat verduivelde virus kunnen we binnenkort weerom genieten van een stemmig kerstconcert.  De repetities zijn al druk aan de gang, en men zit in de laatste rechte lijn naar het concert toe.

Stefaan Deleus herinnert ons er aan dat het ooit begon met een huldeconcert voor Louis Neefs. Het zou een éénmalig gebeuren worden.  Maar het werd een erg groot succes.  Toen al kon het grote publiek kennis maken met het talent van Hannelore, nichtje van Louis Neefs.  En van het talent van Connie waren we reeds langer overtuigd.

Ondertussen groeide dit huldeconcert uit tot een vaste traditie.  Naast de beide Mechelse zangeressen is er een hoofdrol weggelegd voor zanger-acteur Lucas Van den Eynde.

Het combo Eric De Vos  ('echt de moeite! een ware multi-instrumentalist' volgens Bram Van der Auwera) zal er mede een mooi afgewerkt product van maken.

De Mechelse kaart wordt bij deze editie nog sterker getrokken.  Onze populaire Bellemadam Myriam Sips mag niet ontbreken en Plezante Stadsgids Rudi Demets maakt zijn opwachting als Opsinjoorke.

Speciale vermelding ook voor Emmy Reniers die zorgt voor de fijne 'aankleding' van de scène.

Maar heel zeker moeten we de medewerking van Maxi-Kolor en Koloriet, de kinder-en tienerkoren van het Mechels OLV-koor in de schijnwerpers zetten.

Jammer genoeg kon Elke Vandenbogaerde, dirrigente, wegens ziekte niet aanwezig zijn om meer toelichting te geven.

Het koor zal zowel meerstemmige liederen als solo's brengen.  Mét verrassingen! 

Connie:

 

Ik ben heel blij dat we weer mogen rekenen op Lucas Van den Eynde.  Wat een energie heeft die man toch.  We zullen klassiekers brengen en er zal af en toe een knipoog zijn naar mijn broer Louis.  Ook Hannelore zorgt voor verrassingen.  Dat zal je wel horen.  Dus: zowel liederen die iedereen kent en kan meezingen als nieuwigheden...  Het is zo fijn dat we terug kunnen buiten komen en dingen als dit evenement kunnen organiseren.  Mensen houden immers van de Kerstromantiek...

 

Het optreden zal volledig corona-veilig verlopen.   Met jouw COVID-safe- bewijs kom je binnen en de zaal is zoals het hoort ook goed verlucht.

De opbrengst van het concert gaat naar een goed doel: de vzw VICTORy FOR KIDS.  Deze organisatie biedt in onze regio directe ondersteuning aan hulpbehoevende kinderen tussen 0 en 12 jaar.

 

Het concert vindt plaats op zaterdag 18 december: een matineevoorstelling om 15 uur en een avondvoorstelling om 19u30.  Beiden onderbroken door een halfuur durende pauze.  Deuren openen anderhalf uur voor het begin.

Toegangskaarten kosten 22 euro en kunnen besteld worden via:

www.kessemis.be

of via mail:   marc.kerkhofs11@gmail.com

Geef duidelijk aan welke voorstelling je wil bijwonen.

Na bevestigen stort je je bedrag op

rekening BE66 0625 7258 0042 (Marc Kerkhofs). 

De genummerde kaarten liggen op de dag van voorstelling klaar aan de kassa.

 

(broertjes en zusjes van koorleden tot 12 jaar: gratis, maar hun plaatsen moeten wel gereserveerd worden)