'De allerbeste uitvinding van de hele wereld'

met categorie:  

(foto: J.Smets)

Ze mag dan al wel een hele poos in de sinjorenstad wonen, ze blijft graag naar haar geboortestad Mechelen komen.  Shamisa Debroey blijft eentje 'van ons'.  Deze talentrijke jonge kunstenares bulkt van talent.  Dat weten we al langer.  Ze weet ons al jaren positief te verrassen met haar prachtige creaties en projecten. 

Gisteren kwam ze haar pas van de drukpers gerolde kinderboek 'de allerbeste uitvinding van de hele wereld' signeren in boekhandel Salvator in de Befferstraat.

 

Het moet gezegd: dit is een pareltje - zowel qua tekeningen als verhaal. 

Het is een ontroerend kinderboek waar je als volwassenen ook erg van genieten kan.

Hoofdpersonage Lola is een pienter meisje met een wilde bos krullen.  Herkennen we Shamisa hierin?  Ze is een bijzonder geweldige uitvinder die voor het probleem van haar kleine broertje evenwel geen oplossing weet te vinden.  Lander is verdrietig, en wat Lola ook probeert: opvrolijken kan ze hem niet...

Maar...misschien is de oplossing niet te vinden in alle mogelijke uitvindingen die ze uitprobeert voor hem.  De oplossing ligt dichter bij huis.  Kleine dingen kunnen immers het verschil maken!

Een sterk verhaal is het geworden met prachtige fantasierijke en kleurrijke illustraties.  Alleen zoals Shamisa dat kan!

Met dit unieke kinderboek bewijst Shamisa dat ze het in de vingers heeft.  Met haar illustraties won ze al tal van prijzen.  En dit nadat alweer in 2013 haar eerste graphic novel verscheen bij Oog & Blik.

Ondertussen werkt ze freelance voor Apple, De Standaard, Flair, NRC...  Een bezige bij dus!

'De allerbeste uitvinding van de hele wereld' werd uitgegeven door Horizon.  Voor 15,99 euro geef je het jezelf (of iemand anders) cadeau.  Stevige aanrader!

Je kan het op verscheidene plekken verkrijgen, maar natuurlijk prefereren we onze plaatselijke boekhandel nietwaar!