Bretoense poëzie in Galerie M

met categorie:  

Galerie M in de Kanunnik De Deckerstraat is al lang geen onbekende meer in Mechelen.  Deze in een prachtig pand gevestigde kunstgalerie op een boogscheut van Katelijnekerk en Klein-Begijnhof heeft al tal van bijzondere en knappe expo's op poten gezet.  Galeriehoudster Marleen De Smet doet dit steeds met overgave en zin voor detail, eigen aan haar perfectionistische natuur.  Zijzelf is dan ook artistiek begaafd en haar glaskunst - om maar één ding te noemen - zijn creaties van de bovenste plank en gaan vaak in dialoog met de tentoongestelde werken.  Marleen gaf de laatste jaren heel wat vermaarde Mechelse kunstenaars de kans op bij haar te exposeren - zoals ondermeer Jan De Winter, Brice Heyndels, Willy Van Eeckhout, en vele andere...  Maar af en toe worden de Mechelse grenzen overschreden.  En zo zal op zaterdag 23 oktober een heel nieuwe, prachtige en kleurrijke expo van start gaan.  De Bretoense kunstenaar Patrice Cudennec laat zijn kunnen zien in uitmuntende schilderijen, sculpturen en bronzen.  Tot en met 7 november kan je dit alles bewonderen...  Ware poëzie! 

 

 

De coronaperikelen noopten deze expo al een paar keer tot uitstel.  Maar eindelijk is het dan zover!

Voor deze expo kan je in Galerie M terecht op:

 

zaterdag 23 oktober tussen 11 uur en 18 uur

zondag 24 oktober tussen 11 uur en 18 uur

zaterdag 30 oktober tussen 11 uur en 18 uur

zondag 31 oktober tussen 11 uur en 18 uur

zaterdag 6 november van 11 uur tot 18 uur

zondag 7 november tussen 11 uur tot 18 uur (finissage)

 

Patrice Cuennec is zowel ceramist, beeldhouwer en graveur en maakte al tal van ontwerpen voor glasramen, wandtapijten en andere materialen.

De kunstenaar werd in 1952 geboren in het Bretoense St.Brieux.  Opgroeien deed hij in de Côtes d'Armor waar hij leeft en werkt.  Zijn atelier bevindt zich in Plérin/St.Brieuc.  Zijn galerie in Pont-Aven.

Talrijke tentoonstellingen had hij in zijn geboorteland Frankrijk, maar ook in Groot-Brittannië, Duitsland, USA, Antillen, Tunesië, Jordanië, Zwitserland....  Maar ook in ons land stelde hij al ten toon, zoals in Lier en in het Europees Parlement in Brussel.  Hij is dus zeker geen van de minste!

http://www.patrice-cudennec.com

Zijn werk zet volgens critici aan tot meditatie en straalt tederheid, spiritualiteit, verdraagzaamheid en kalmte uit.  Het laat weinigen onberoerd.  De kunstenaar vindt zijn inspiratie in 'zijn' Bretagne en herinneringen aan zijn kinderjaren.  Helder, gepassioneerd, humanistisch, blij en poëtisch.  Een mooi predikaat is dit: de schilder van de tederheid.

Galerie M, Kanunnik De Deckerstraat 56 - Kerkstraatje

Marleen De Smet:  +32(0)477 49 11 17

gallerymarleendesmet@gmail.com

http://www.galeriem.be

 

Van harte aanbevolen!