Met Elastiekje op stap langs het Maanpad

“Op een ochtend werd het elastiekje wakker en hij was helemaal u i t g e r o k k e n.  Hij was wel vier keer zo groot als de dag ervoor”. 

Ben je benieuwd hoe dit verhaal verder gaat en of elastiekje op het einde van de dag zijn vorm terug krijgt ?  Haal dan nog voor 31 augustus het gratis zoekboekje bij Visit Mechelen, Het Predikheren of café KUUB en volg het Maanpad.   Zoek de 6 ramen met de miniatuurwereldjes op en in de buurt van het Cultuurplein, laat  je verbeelding spreken en schrijf of teken mee aan het verhaal van elastiekje.   De wandeling duurt ongeveer een uurtje en is toegankelijk voor klein en groot. Misschien ontdek je nog wel onbekende plekjes in Mechelen.

The making of

Het Maanpad is een creatie van figurentheater De Maan. Greet Jacobs doet er sinds januari 2020, samen met Gorges Ocloo en Femke Stallaert de artistieke sturing.

Greet  Jacobs : “Als voorbereiding op een nieuwe voorstelling hebben we ons verdiept in het maken van miniatuurwereldjes. Die kennis hebben we gebruikt voor deze zoektocht. Op basis van mijn verhaal zijn Paul Contryn en Katinka Heremans beginnen schetsen en hebben de tafereeltjes verder uitgewerkt in het atelier van Paul.”  Deze zijn in de buurt rond het theater bevestigt aan de ramen.  Het was een uitdaging om ramen te vinden op kinderhoogte, zodat de tafereeltjes voor kinderen  snel in het oog springen. ”

 

Greet Jacobs : “Met het verhaal willen we verbeelding toevoegen aan de stad.  We proberen kinderen met andere ogen te laten kijken naar de wereld, hen te laten nadenken en hun fantasie te gebruiken.  We kregen al leuke reacties, zowel van kinderen als van volwassenen.”

 

Als je het raam aan dit leuke winkeltje gevonden hebt, bewonder dan ook zeker de etalage, of stap gewoon eens binnen.

 

Een nieuwe start na corona

Greet Jacobs : “Tijdens het vorige seizoen hebben we na de lockdown maar een paar voorstellingen kunnen spelen voor een beperkt publiek.   We zijn nu heel blij om na te zomer terug te kunnen beginnen en publiek te mogen ontvangen. “  De ticketverkoop voor de voorstellingen is gestart, en op 11 september is er een groot openingsfeest.  Zowel in de Maan, als buiten op het Cultuurplein zijn er allerlei gratis activiteiten. “

Alle info over het Maanpad en de nieuwe voorstellingen kan je terugvinden op www.demaan.be

 

(tekst en foto’s : Annick Thienpont)