Botaniek Live: Zap Mama & Jaouad ... een ontdekkingsreis

Onder een stralend zonnetje deed de zomer haar intrede in Mechelen. In de persoon van Jaouad en Zap Mama. Ambassadeur voor deze avond Botaniek Live, Martha Da'ro, koos voor de exotische vibes van Zap Mama en artistieke kameleon Jaouad, simpelweg omdat ze hen gewoon zelf heel graag aan het werk wilde zien.

Antwerpenaar Jaouad Alloud opende de debatten en kreeg met een swingende set vol soul, funk en pop het festivalterrein aan het swingen. De kleurrijke en creatieve kameleon veroverde vele harten in de Kruidtuin. En de zon zag dat het goed was.

Marie Daulne ofte Zap Mama nam ons mee op een zwoele ontdekkingsreis in de tropische binnenlanden van Afrika. Van Congolese soukous naar Zuid-Afrika via een tussenstop in Senegal met een scheut Cuba in de cocktail.

Veel oude bekenden passeerden de revue, waaronder Bandy Bandy en Rafiki naast nieuwere nummers als Txt en de zopas verschenen single OccupĂ©. En om een prachtige avond af te sluiten kregen we nog eens een echt ouderwets bisnummer voorgeschoteld. OccupĂ© mocht voor een tweede keer passeren.

Een verdwaalde regendruppel begeleidde het opgekomen publiek huiswaarts. Dat we toch niet helemaal droog thuis raakten, sterkte ons in het vermoeden dat de Belgische zomer zich toch weer zou laten gelden, een verhaal van mooie liedjes en niet lang duren.

(Dit verslag verscheen eveneens op www.daMusic.be)