van een lammeke dat een schoppeke werd...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets.  Links: Jellert Schaepherders)

Wij zijn een landje van levensgenieters; van bierdrinkers én bier-brouwers!  De smaak van het heerlijke gerstenat brengt ons wel vaker in de Zevende Hemel.  We hebben dan ook een stevige reputatie opgebouwd en ons land kan bogen op tal van kwalitatief sterke bieren.  Goeie wijn behoeft geen krans.  Een heerlijk bier ook niet.  Nog niet zo lang geleden is in onze Dijlestad weerom een méér dan lekker bier geboren In de Hanswijkenhoek hebben een vader en een zoon een topbier gecreëerd dat smaakt naar méér!  Ik proefde het gisteren op het terras van 't Kranske aan de Tervuursesteenweg.  En inderdaad: ik was er meteen weg van.  Frank Schaepherders en zoon Jellert gaan hiermee scoren!  Zoveel is zeker.  De smaak is raak.  Na het eerste brouwsel werd alles nog meer geoptimaliseerd.  Immers een begin is nooit perfect.  Kan ook moeilijk.  Maar het geduld werd beloond. Het 'lammeke' is een 'schoppeke' geworden.  Nu mag dit bier beslist een volwaardig artisanaal bier genoemd worden.  Het is een lekker amberkleurig biertje met een eigenzinnig karakter - en hoe kan het anders voor een schoppeke - mét een wollige schuimkraag...

 

(Frank en Jellert Schaepherders)

 

Het begon allemaal als een hobby voor Frank en Jellert.  Liefhebbers van het betere craftbier als ze zijn, zijn ze zélf aan de slag gegaan om een bier te brouwen.

 

Met een zorgvuldige selectie van mouten, ruwe granen, hoppen, kruiden en gist hebben we dit schoppeke gecreëerd.   Het wordt artisanaal gebrouwen in een drie-ketelsysteem.  Niks kunstmatig wordt toegevoegd.  Geen carbonisatie onder druk, maar wél met smaakevolutie op de fles.

 

Het schoppeke dat in zijn naam zowel de naam van de brouwers als het hoofdbestanddeel 'hop' draagt, is een helder amberkleurig bier met een gemiddeld alcoholpercentage.  Het heeft een florale en fruitige neus en heeft een bittere smaak met een licht gerookte toets.

Binnenkort brengt het duo nog een tripel op de markt!  Ik ben benieuwd.

Mag ik nog even vermelden dat dochter/zus Jorien Schaepherders, zorgde voor het leuke logo?  Het is dus écht wel een familie-biertje!

Graag verwijs ik naar de website voor méér info of om een bestelling door te geven:

 

www.schoppeke.be