Schoên tembers!

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

De tijd dat ik als klein ventje postzegels verzamelde - ze voorzichtig afwekend van de omslagen en ze dan op een vloeipapier liet drogen om ze nadien met een pincet in een postzegelalbum te collecteren, ligt al héél lang achter mij.  Trouwens: worden er nog wel postzegels verzameld? 

Maar...vandaag ben ik toch het postkantoor op de Schoenmarkt binnengestapt om wel een héél bijzondere reeks aan te kopen!  Als fervente Maneblusser mocht ik deze gloednieuwe uitgave niet missen!  Het is dan ook iets waar weinige aan deze stad verknochte Mechelaars kunnen aan voorbij lopen.  Voor de vijf foto's op deze uitgave werd beroep gedaan op Sven Van Haezendonck.  Velen weten al langer dat deze fiere Mechelaar en aan de Gazet van Antwerpen verbonden journalist, erg knappe foto's maakt.  Al jaren legt hij de schoonheid van onze stad vast in gesmaakt fotowerk.

 

De postkaarten die hij samen met echtgenoot Pieterjan Franck op de markt bracht gingen al vlot over de toonbank.  Verbazend is dit niet.  Ze zijn dan ook heel mooi, origineel en zijn uiterst verzorgd vormgegeven.

 

  (foto: 2013)

 

En één van de drie puzzels die Mechelen Feest op het einde van vorig jaar uitbracht was van de hand van Sven.  Hij lag onder heel wat Kerstbomen.  Erg snel was deze uitverkocht.  En ook dat was voorspelbaar.

 

 

Nu zijn er dus de postzegels.  Ze werden gedrukt in de Mechelse postzegeldrukkerij.  Elk jaar brengt Bpost een reeks postzegels uit waarin een Belgische stad figureert, beurtelings een stad van boven of onder de taalgrens.  Ze verschijnen onder de titel: 'Pleinen van België'.

De reeks loopt al lang.  Mechelen kwam nu - eindelijk - aan de beurt.  Vanaf gisteren, 15 maart, zijn ze verkrijgbaar.

Sven Van Haezendonck kon de plaatjes schieten in de meest gunstige omstandigheden, en dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de coronatoestand.  Want voor deze postzegelreeks geldt de regel dat de gebouwen sober, zonder stadsgewoel, dienden te gefotografeerd.

Voor 10,70 kan je deze postzegeluitgave bekomen in elk postkantoor of via de webshop van de post.  Ook bij Toerisme & Uit kan je ze kopen.

Sven haalt eer van zijn werk.  Hij mag er trots op zijn.

Enne...ik ben er zeker van dat we in de nabije toekomst nog wel andere projecten kunnen verwachten van hem...