Culinair genieten. Op hotel in eigen stad

met categorie:  

 

 

(foto's: Jan Smets)

Op hotel in eigen stad: het is beslist een wat aparte maar boeiende ervaring.  Enkele jaren geleden deden we dat al eens: We gingen onder de wol in  'kerkhotel' Martin's Patershof.  En we maakten de oefening om ons toerist te voelen in ons Mechelen. Het vroeg wat van ons inlevingsvermogen. Maar leuk was het wel. Nu deden we het 'experiment' nog eens over.  Waar we héél lang geleden nog in het water pletsten en baantjes trokken - gingen we nu logeren.  'Den ouwen dok' is netjes en heel geslaagd getransformeerd tot Van der Valkhotel.  Onze stijlvolle kamer keek uit op de vroegere zwemkom -  nu onder de blote hemel.  De 'spuwbakjes' waren nog steeds aanwezig - ingewerkt in de fraaie fries, en 'den Hulleklont' stond daar nog altijd stoer te wezen met het geredde kind in zijn armen.  Omdat de horeca tot 1 mei nog altijd potdicht is, hadden we nu de uitgelezen kans om culinair te genieten onder strikte corona-veiligheidsregels.  Zo genoten we ten volle van een subliem vijfgangenmenu van het Mechelse restaurant Tinèlle.  Een unieke samenwerking tussen hotel en restaurant.  En natuurlijk spinnen ze hier beiden garen uit.  Op andere weekends kwam het al even klassevolle restaurant Cenpourcent aan de beurt.  De eerstkomende tijd zegt weer een ander toprestaurant de wacht aan: dan staat Dominique Tondeurs van het sterrenrestaurant Libertine achter de kookpotten. Ook restaurant Michel uit Dilbeek is te gast in de Van der Valkkeuken.  Ik kan alleen maar zeggen: doen!

 

 

 

De formule van het Van der Valkhotel slaat aan!  Heel wat Mechelaars wisten het initiatief al te smaken. Niet minder dan achthonderd gasten boekten de voorbije weken een hotelkamer om hier gastronomisch te genieten.  Ons tafeltje stond al netjes gedekt voor het raam.  Met de gordijnen opengeschoven zagen we onze overburen ook al plaatsnemen.  Apart en ietwat gek gezicht: een restaurant als een aula rond een tot vijver omgeturnde zwemkom.  Vriendelijk personeel stond in voor de bediening.  Het liep geolied perfect. 

 

 

 

 

Wat ons voorgeschoteld werd was fijnproeverij van de bovenste plank.  Hoe lang bleven we immers al verstoken van een échte restaurantbeleving?  Op deze manier konden we toch nog meemaken wat we al tijden misten.

De samenwerking tussen Van der Valk en Centpourcent en Tinèlle liep al erg gesmeerd.  En dit alles werd flink ondersteund door Mechelen-Culinair.

 

 

Boeken kan je doen via Van der Valk Mechelen, Rode Kruisplein 1-4.

015/65 01 65

info@hotel-mechelen.be

Prijs vanaf 184 euro per persoon

www.hotel-mechelen.be/arrangementen/mechelen-culinair-roomservice-maart

 

Na de tongstrelende ervaring genoten we van een heerlijke nachtrust.  En of dit nog niet genoeg was konden we - weerom corona-veilig aanschuiven voor een uitgebreid en erg gevarieerd ontbijt, dat we op een plateau konden meenemen naar onze kamer.

Op hotel in eigen stad?  Een aanrader!