Hippo zoekt opkikkertje

met categorie:  

  (foto: Jan Smets)

Het is ondertussen een beestig leuke traditie geworden!  De laatste jaren gaven creatief aangepakte polyester sculpturen van allerhande dieren heel wat etalages van handelszaken in ons Mechels centrum extra kleur.  Het initatief gaat uit van vzw Sjarabang.  Sjarabang, het atelier waar kunstenaars met of zonder beperking zich artistiek kunnen uitleven, hoeven we niet langer voor te stellen.  Net zoals voor zovelen zette het verdomde virus een kruis over heel wat activiteiten.  Jammer voor al diegenen die bij Sjarabang een tweede thuis en uitlaatklep vinden.  Bijkomend betekende het ook een groot financieel verlies.  En dat zijn extra zorgen.  Er moet immers geld in het bakje komen om deze zinvolle werking te kunnen verder zetten.  Toch blijft men bij Sjarabang niet bij de pakken zitten, en is men volop in de weer om de winkels te 'bestormen' met de allerleukste nijlpaarden en kikkers!  Van 15 februari tot 24 april moet je ze beslist gaan bekijken!  Onder de titel 'hippo zoekt opkikkertje' zal het jong en oud weten te verrassen!

En deze keer kon ook ik het echt niet laten om mee te doen.  Twee kikkers kregen van mij een outfit.  Twee keer 'kikker Boudewijn' - een figuur uit mijn onlangs uitgegeven sprookjesboek 'De draak van Ribbedebie'...    En zo geeft élke deelnemer een creatieve aankleding aan zijn of haar figuur.  

 

Ik heb me er beslist mee geamuseerd. 

75 kikkers en evenveel nijlpaarden zullen te bewonderen vallen in al die vitrines in onze binnenstad.   Al de deelnemende handelaars werden opgenomen in een winkelwandelbrochu.re.

Het is ook danzij de financiële bijdrage van MechelenMeeMaken vzw én de handelaars dat dit alles mogelijk is

De nijlpaarden zijn 50 cm hoog en zijn 50 cm lang.  De kikkers zijn ongeveer 70 cm groot.  Een aantal van deze sculpturen zijn ook te koop.  Een percentage van de aankoopprijs gaat naar vzw Sjarabang.  Het zal de werking ten goede komen.

Niet te missen dus!  Ga zéker eens op stap langs al deze uitstalramen!

 

 

En dan is er nog iets leuks te melden:

Kunstenaars van Sjarabang lieten zich vorig jaar inspireren door kunstwerken die tentoon werden gesteld in Het Kunstuur in de Heilige Geestkapel.  Deze werken kregen ook een ereplaatsje op de tentoonstelling.  Binnenkort start de tweede editie van Het Kunstuur.  De werken van de Sjarabang-kunstenaars worden nu per opbod verkocht. 

Het is een buitenkansje om één van deze prachtige, ontroerende en originele werken aan te schaffen.  Je haalt er een knap kunstwerk mee in huis, en bovendien steun je de werking van Sjarabang.

Bieden kan tot vrijdag 12 februari.

Bekijk hier hoe het in zijn werk gaat:

https://hetkunstuur.com/het-kunstuur-steunt-vzw-sjarabang