blauw?

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Nee, we gaan ons geen ongewenst gevoel in onze maag laten splitsen omdat de kalender deze derde maandag van het nieuwe jaar wil betitelen als 'Blauwe Maandag'.  We laten geen depressieve gedachten toe vandaag!  Deze maandag zal ons geen blauwtje laten lopen.  En ook al is de Mechelse lucht grijs en kleurloos: de statistieken zetten we een neus.  We schilderen roze wolken op het hemelplafond.  Ook al zijn er deze dagen dingen die ons niet bepaald vrolijk maken: het komt wel goed.  Foert Blauwe Maandag.  Als wij Mechelaars de maan konden blussen  moet ons ook dit wil lukken.  Pak die schilderskwast stevig vast en borstel gezwind dat wolkige roos in het gewelf.  Je mag beslist morsen!  Over een spatje roos  op de grijze kasseien zullen we niet struikelen!

 

Blauwe Maandag?

Hij kan ons gestolen worden.

Met de kracht van het positieve denken schoppen we hem de kalender uit. 

Geen treurigheid vandaag. 

We hebben misschien vele redenen om ons wat neerslachtig te voelen.  Volkomen verstaanbaar.  Het loopt allemaal niet zoals we het willen.  Het licht aan het einde van de tunnel lijkt soms nog ver en onbereikbaar.  2021 bracht ons nog geen Bevrijding.  Maar een aantal veldslagen zijn reeds gewonnen.

In de Nekkerhal maakt men zich klaar om ons die vrijheid te laten herwinnen. 

We komen er wel.  Op het pad naar die Bevrijding liggen wellicht nog wat struikelstenen.  Ongetwijfeld.

Blauwe Maandag kan ons gestolen worden.

Deze dag zal ons geen blauwtje laten lopen.

Mijn pot roze verf staat klaar. 

Mijn trapladdertje ook.

Het hemelplafond is niet onbereikbaar als je maar wil.

zélfs met een klein trapladdertje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@ Jan :

Als verzorgkundige zult gij wel één van de eersten zijn voor een coronaprik in de Nekkerhal

Hopelijk mogen wij hier dan een verslag uit eerste hand ontvangen hoe de procedures verlopen. 

Want vermoedelijk zal ik mijn 85-jarige slechtziende moeder best mee begeleiden, richting Kapoenenweg of Plattebeekstraat, die weken voor mij het vaccin krijgt.

Foto Gimycko - Nekkerhal