Dans in je bubbel!

met categorie:  

  (foto: Jan Smets)

Zet bankstel en salontafel aan de kant en smeer je dansbeentjes.  Maar doe dat veiligheidshalve dus in eigen kot.  Misschien is dit nog het best zodat niemand anders jouw swingende strapatsen kan aanschouwen of becommentarieëren. Maar doe het met enthousiasme.  Net zo enthousiast als Erwin Vloebergh dit nummer op je loslaat!  Geboren Leestenaar Erwin is zoals steeds zijn joviale en chaotische ik met deze nieuwe song.  Nu woont hij al een hele poos in het Leuvense, maar Erwin , die 57 kaarsjes mag uitblazen, en wiens muzikale carrière begon in het charmante Mechelse Zennedorp Leest, mag nog steeds 'ene-van-ons' genoemd worden. Het is in de Leestse Chiro dat 'de vloe' zijn eerste vocale kreten deed horen. En in het dorp worden hij en zijn kompanen van het groepje BEEB nog altijd betiteld als de Leestse Stones.  'Rock en Brol' is het etiket dat ze zelf geven aan hun repertoire met liedjes in het 'Vloms', AN, in plat Leests of Mechels, of al wat er tussen valt... "Leest: bakermat van de West-Europese beschaving..."

Met het nieuwste nummer 'Dans in je bubbel - Move your feet to the Corona beat' van zijn project 'Luciver feat. Hang The Deejay' gaat singer-songwriter en performer Erwin Vloebergh swingend online om de donkere wolken van deze dagen te verdrijven met een aanstekelijke beat...

 

 

We zullen nog een tijdje in onze bubbel dienen te vertoeven.  Dit is ook wat Erwin denkt...

 

We zullen onze feestelijkheden in beperkte kring en binnenshuis moeten beleven.  Kwatongen gewagen zelfs van een crisis die nog erger wordt.   Maar we maken van problemen opportuniteiten en helpen je graag om hetzelfde te doen.  Met de steun van Sabam for Culture!  We serveren een instructieve video die illegale feestelijkheden overbodig maken en lichaamsbeweging zelfs vanuit de zetel stimuleert.  Het beste is dus dat je ons gewoon kopieert! Indien je 'Dans in je bubbel' voldoende aandacht geeft, komen we beslist met een vervolg!

 

Erwin noemt deze clip zelfs het ideale vaccin tegen Corona-moeheid.  En daar hebben we toch allemaal min of meer zo'n beetje last van, nietwaar?

 

Volksgezondheid vraagt uw medewerking om het sinds kort als eerste door alle bevoegde instanties in België en Nederland voor onmiddellijke, onvoorwaardelijke en zo breed mogelijke toediening goedgekeurde vaccin te verspreiden.  Het wordt in werkzame dosis en gratis ter beschikking gesteld op youtube!  Volksgezondheid vraag u met aandrang om haar met de verspreiding te helpen via alle kanalen waarover u beschikt.  En wees gerust: het vaccin heeft alle ontwikkel-en testfasen met glans doorlopen.  In fase III van de klinische studies, bijvoorbeeld, waarin het getest werd bij 100 000 proefpersonen in onze beide landen, werd geen enkel geval van niet doeltreffendheid of negatieve bijwerking (veiligheid!) gerapporteerd.  Toch niet bij de testgroep.  Dit sterkt volksgezondheid maar ook de producent om voorzichtig van 100 % effectiviteit te gewagen.  Maar we volgen het samen continu op.  En belangrijker nog: we sturen bij waar nodig.  De merknaam van het vaccin is 'Dans in je bubbel'; de generische naam is 'Move your feet to the Corona beat'.  De producent, Luciver feat. Hang The Deejay wil de samenleving behoeden voor minderwaardige, potentieel gevaarlijke namaak en stelt in overleg met de Belgische en Nederlandse autoriteiten...  Met groet dank, ook van Volksgezondheid, om u van uw maatschappelijke taak te kwijten en het vaccin te helpen verspreiden!

 

 

youtube:

https://music.youtube.com/watch?v=TfUxfz_R_7w&list=RDAMVMTfUxfz_R_7w

 

https://www.facebook.com/erwin.vloebergh

(in de videoclip hoor je naast Erwin ook nog Els Mortelmans en Luc Vermeulen)

 

 

De wereld is verloren

De mensheid is om zeep

Dat zie je elke dag op je 50 inch tv

De crisis wordt nog erger

Daar doen wij niet aan mee

Wij lossen het op

Volg ons nu maar even, yeah

 

Als het gaat spannen, dan gaan wij er pas goed voor

Dan helpen wij een handje, zingen wij in koor

 

Spring naar 't plafond.

Draai in het rond

En dans, in je bubbel, dans.

Werp een blik door het raam

Spring er niet achteraan

En dans, in je bubbel, dans.

 

Je yin en yang zijn uit balans

Je trekt het echt niet meer

Je jumpt tegen de luchter

Ziet wat sterren, je gaat neer

In ramping naar de koelkast

Zoekt je heil in sterke drank

Zijn duidelijk geen uitingen

Van het gezond verstand

 

Het is het beste dat je ons gewoon kopieert

Niet de fanfare die nu langs je raam passeert