What if

met categorie:  

   (foto's: Jan Smets)

Van een beklijvende, onroerende schoonheid was het: de dansvoorstelling  'If it' van Sjarabang.  Normaal gezien zouden de dansers het resultaat van hun vanuit improvisatie vertrokken voorstelling waarin ze creatief omspringen met beweging en dans, op de planken hebben gebracht in De Maan op 6 en 7 november.  Maar covid stak er - wéérom - een stokje voor.  Voor de tweede keer dit jaar moet op de pauzeknop worden gedrukt.  Erg jammer.  Want men was er klaar voor...  Ik mocht dit ervaren tijdens een repetitie waar ik de kans kreeg om foto's te schieten van dit wonderlijke gebeuren...  Uit sympathie voor, en eerbetoon aan deze enthousiaste bende serveer ik je graag een selectie uit deze fotoreeks.  Die voorstelling: die moet er ooit wél komen!

 

Het zit Sjarabang niet mee.  Nogmaals dient de werking opgeschort.  Nog maar pas was men meer dan opgetogen over het succes van de mosselsouper-aan-huis, of de deuren dienden noodgedwongen weer gesloten te worden.  Voor deze vzw betekent dit alweer een streep door de rekening.  De drijvende krachten achter vzw Sjarabang blijven zich wél onverdroten inzetten voor hun mensen.  De ateliers zijn toe, maar er wordt gezorgd voor introductiefilmpjes met creatieve opdrachten die men thuis kan uitvoeren.  D Hopen op betere tijden.  Die komen er heus wel.  Maar ondertussen moet men de kop boven water proberen te houden... 

What if is een unieke dansvoorstelling waarin negen dansers samenkomen in enkele herkenbare, creatieve en ludieke situaties.

Hoe kan dans het onmogelijke mogelijk maken?

Waar is de lijn tussen fantasie en resultaat?

De regie is in de handen van Sofie Roels, een jonge dansdocente die werkelijk het beste uit de dansers wist te halen.  Heerlijk om te zien hoe ze met veel geduld, respect en professionalisme omgaat met haar pupilen.  Hier zie je mensen groeien.  Je ziet hen stralen, bewust worden van hun kunnen...  Zoals ik al zei: ontroerend mooi.  Kippenvel. 

Gelukkig zal er een video-opname worden gemaakt van de voorstelling en hopelijk krijgen we ze later nog eens te zien.

Sjarabang toont nogmaals hoe mensen met beperkingen samen met anderen, in een inclusieve samenwerking tot fantastische resultaten kunnen komen. 

Wie graag meer wil weten over deze vzw, en hen eventueel wil steunen:

www.sjarabang.be

info@sjarabangvzw.be