Mechelse sludgerockers van Pothamus releasen debuutplaat 'Raya'

In het voorjaar van 2019 startten de Mechelse sludge- / slowcorerockers van Pothamus met een crowdfunding om hun eerste full album te kunnen realiseren. Deze week komt een einde aan het lange wachten en ziet ‘Raya’ het levenslicht. Ook mede-Mechelaar Stefan, zanger van PSYCHONAUT, deed zijn duit in het zakje ...

Stefan (van PSYCHONAUT) en Sam (van Pothamus)

 

De band ontstond in 2013 en nam 3 jaar later hun eerste plaat ‘EP I’ uit (opgenomen in de MotorMusic Studio in Mechelen). Twee jaar later winnen ze de Maanrockrally, wat hen het jaar nadien een plaatsje geeft als opener van het Hoofdpodium van Maanrock 2016.

Pothamus - Maanrock 2016

Hoewel ze best trots mogen zijn op het resultaat, besluit de groep enige tijd later om zichzelf volledig terug uit te vinden. De oude nummers worden overboord gegooid en er wordt naarstig gewerkt aan nieuw materiaal, dat ze eind 2018 aan hun fans voorstellen … Codex Pothamus is geboren.

Pothamus - Codex Pothamus @ Transit M

Stilaan krijgt de Pothamus-mythologie vorm waarbij de tribale postrock geruggesteund wordt door hun visie over het samengaan van het aardse en het etherische.

Eind vorig jaar trekt de band zich een weekje terug in de Gam studio in Malmedy, samen met producer Chiaran Verheyden. Het resultaat ziet op 4 december eindelijk het levenslicht.

© Pothamus

Het artwork voor zowel vinyl als CD werd ontworpen door Iljen Put.

Voor de crowdfunders was er een releaseshow voorzien, maar die kan door de huidige coronamaatregelen natuurlijk niet plaatsvinden. Er werd dan maar een coronaproof afhaalmoment op poten gezet voor de fans om toch nog exclusief van de plaat te kunnen proeven, voor de releasedatum.

De crowdfunders die voor de full package van cd én vinyl kozen, krijgen meteen een exclusief nummer op de vinylversie: Stefan De Graef, zanger en gitarist bij mede-Mechelaars PSYCHONAUT, zingt de backings mee op het nummer Varos … énkel op de vinyl, dus niet op de cd of stream.

Hij komt, Hij komt, ... die debuutplaat van Pothamus ... op 4 december!

(deze bijdrage verschijnt ook op www.daMusic.be)


© foto's: Tricky Troostie