lopen in én voor Mechelse natuur! gewoon doen!

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Niet weinige Maneblussers (her)ontdekken deze dagen wat de Mechelse natuur ons te bieden heeft.  We weten allen allicht langer dat we best wat aardige natuurgebiedjes tellen in en rond onze stad.  Misschien maakten we er vroeger eerder een bocht rond bij gebrek aan tijd of door andere interesses.  Door deze en vorige lockdown, waarbij vele andere 'ontspanningsmogelijkheden' wegvielen-of vallen, leerden we de rust en de weldoende invloed van deze natuur herwaarderen.  Zo wandelde ik de laatste malen al regelmatig door het Mechels Broek, den Batteleir of het Robbroek.  Een verademing.  Het besef dat we dit alles met zorg in stand dienen te houden groeit met de dag.  Nils Iwens, voorzitter van Natuurpunt Mechelen en vormingsconsulent bij Natuurpunt CVN Vlaams-Brabant is pleitbezorger bij uitstek.  Op zondag 7 maart staat weer een bijzondere activiteit op stapel: 'Run for Nature'...

Met de opbrengsten kopen we natuur aan in Mechelen. Jammer genomen komen de inschrijvingen moeilijk op gang.  Toch organiseren we het zo coronaproof mogelijk.  Als het toch niet zou kunnen doorgaan krijgen de deelnemers hun geld terug.  Ik doe daarom nog graag een warme oproep om mee te lopen!

Toch maar eens overwegen beste sport-en natuurvriend?  Er is voor elk wat wils!

 

Deze editie van 'Run for Nature' krijgt zijn start in de Wolverbosstraat 25 in Battel, vlakbij de basisschool De Ark en het Battelse kerkje.  Leuke vertrekplaats is dat.  Kruis aan in jouw agenda: zondag 7 maart 2021 tussen 12 en 18 uur.

Covid-19 mag je niet laten tegenhouden.  Deze activiteit wordt volkomen veilig georganiseerd!

Je kan ofwel 6 of 12 kilometer lopen.

 

 

In tegenstelling tot vorige edities voorzien we dit jaar verschillende waves.  De paden zijn zeer breed waardoor je voldoende afstand zal kunnen houden van andere lopers.  Elk uur krijgen 200 mensen de kans om vrij te vertrekken.  Ook wordt er voldoende afstand tussen de deelnemers gegarandeerd doordat een wachtrij wordt voorzien met grondmarkeringen.  Onze stewards zullen erop toezien dat de veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

 

Dit evenement wordt georganiseerd aan de hand van het covid-eventriskmodel, in samenspraak met Stad Mechelen en de politiediensten.

Mechelen Klimaatneutraal ondersteunt het evenement.

 

 

Een recent WWF-rapport wijst op de link tussen het verlies van natuur en de COVID-19-pandemie.  De organisatoren zouden het ook zeer ironisch vinden mocht deze fundraiser voor meer natuur niet kunnen doorgaan omwille van corona...

 

Indien corona en de bijhorende overheidsmaatregelen nopen tot annulering van het evenement krijgen de  deelnemers het inschrijvingsgeld terug of... kunnen ze het beschouwen als gift...

 

Inschrijven kan via:

www.runfornature.be

Nils Iwens:    04 68 36 14 46

nils.iwens@natuurpunt.be

www.natuurpunt.be/runfornature

 

Run for Nature kan doorgaan dankzij de gewaardeerde steun van Va et Vient Majorettekorps, Natuurpunt Mechelen, Djembefoli, Baarbeekhoe, Natuur en Bos, Mechelen Klimaatneutraal, De Drie Wilgen, Natuurpunt Mechels Natuurgebied, Run for Nature Mechelen, Stad Mechelen en Kabas.

 

 

Wie dient nog te worden overtuigd?