een hartverwarmende kettingbrief...

met categorie:  

Nee: het wordt géén eindejaarsperiode zoals we die zouden wensen.  En daar kan je om treuren.  Kerst, Oudjaar en Nieuwjaar zullen we op een andere manier moeten 'invullen'.  Het zal misschien onwennig aanvoelen.  Of..we kunnen proberen er het beste van te maken - creatief omgaan met het gegeven - Zoeken wat mogelijk is binnen de grenzen van het veilige.  Niet omdat het MOET, maar omdat het een vorm is van solidariteit betonen met élke medeburger.  We zitten in hetzelfde schuitje en we roeien met de riemen die we hebben.  De horizon lonkt hoopvol, maar we zitten nog op volle zee. 

 

Maar: wij Mechelaars kunnen dat!  We worden al wel eens 'scheurpers' genoemd.  Laat ons dit vertalen als 'kritisch denken': het klinkt wat sympathieker.  Als het er op aankomt gaan we ervoor!  Deze stad wil verbindend zijn.  Samen komen we deze vreemde periode wel door.  Een erg tof initatief nam 'Mechelen houdt je warm'.  Met een kettingbrief die de stad rondgaat gaan we mekaar een fijn eindejaar toewensen. 

 

 

 

Een hondertal Maneblussers werd gevraagd om hiermee te starten.  Ik was daar eentje van.

Uiteraard wou ik hieraan meedoen!  Mijn boodschap is ondertussen neergeschreven en deze brief werd gepost aan een andere Mechelaar...  En die kan dan weer een andere wens uiten op de brief en hem verder sturen.  Zo moet deze brief, samen met die 99 anderen de stad rondgaan: een verbindende ketting...

We kunnen mekaar een geweldig eindejaar toewensen én een gezond 2021.  Een clichéwens?  Misschien.  Maar nooit zal hij oprechter klinken.

Met deze brief laten we mekaar weten dat we aan hen denken.  Jouw collega?  een familielid?  een buur? Veilig, vanop afstand.  Ondanks alles willen we ook van deze laatste weken van het naar zijn op zijn eind lopende jaar genieten.  Anders dan anders, maar wel in verbondenheid.

En misschien kan je op de sociale media wel een selfie deponeren samen met deze brief - met de hashtag #2800LOVE.

Is het 31 december of bij jij de laatste die het vakje invult?  Stuur dan de brief terug naar Mechelen Houdt Je Warm, Grote Markt 21, 2800 Mechelen.  Of steek hem in de brievenbus aan het stadhuis.  Dan kunnen nog meer Mechelaars nagenieten van al deze warme wensen!

Doen!  Wees een deel van de keten!