Shamisa Debroey illustreert knotsgek jeugdboek

met categorie:  

 

  (foto's: Jan Smets)

De Mechelse kunstenares Shamisa Debroey hoeven we wellicht niet meer voor te stellen.  Deze talentrijke illustratrice gooide enkele jaren geleden hoge ogen met haar debuutstrip: de graphic novel 'Verdwaald'.  Het album werd méér dan enthousiast onthaald en kreeg lovende kritieken.  Shamlsa maakte er naam mee en het werd de start van een boeiend traject.  In onze stad mocht ze tal van projecten uitvoeren en in het Mosselschelpstraatje (zijstraat Adegemstraat) mocht ze zich uitleven in een muurgroot kunstwerk: 'een mijl onder zee'. En herinner je je dat ze ook een collectorsfles van Het Anker vorm gaf?  Vandaag werd het gloednieuwe jeugdboek 'De toevallige tijdreis van Carlo Ganz' van Leen Vandereyken voorgesteld in boekhandel Salvator in de Befferstraat (waar Shamisa nog de mooie stoffen zakjes voor ontwierp).  Het is Shamisa die het boek op weergaloze manier illustreerde.  De cover oogt knap en maakt je benieuwd naar het verhaal van Carlo...  Beide dames signeerden hun boek en tussendoor mocht Shamisa nog het uitstalraam van de boekenwinkel 'bekladden' met een fantasierijke tekening van de held-van-het-boek...

 

Wie méér wil weten over Samisa Debroey moet deze link nog maar eens aanklikken:

www.shamisadebroey.com

 

 

Shamisa:

 

Ik woon sinds kort wel in Antwerpen waar ik werk bij de Singel.  En daarnaast ben ik bezig met vanalles.  Illustreren, tekenen...  Ik ben zowat het manusje van alles - als het maar plezant is.  Maar ik kom nog maar al te graag naar Mechelen natuurlijk.

 

 

Leen Vandereyken is met 'de toevallige tijdreis van Carlo Ganz' aan haar zesde boek toe.  De eveneens in Antwerpen wonende Leen is afkomstig uit Limburg maar woonde ook een tijdje in Brussel.  Tussen het vijfde en het zesde boek zat er flink wat tijd. 

 

 

Het is mijn uitgever die met Shamisa voorstelde toen ik met dit nieuwe projectje afkwam.  En ja: toen ik haar tekeningen zag, wist ik het: dit is het meteen: dat is het!  Shamisa heeft de illustraties niet toegevoegd als het boek kant en klaar was.  Het is een groeiproces geweest.  Van bij aanvang was ze er bij betrokken.  Shamisa baseerde zich op het verhaal.  Soms bracht ik een stuk tekst aan, waar zij dan op verder borduurde.  We inspireerden mekaar. 

 

 

Mooie kruisbestuiving!

 

www.leenvandereyken.net

 

 

Een boek moet kinderen kunnen prikkelen en nieuwsgierig maken naar meer!

 

Hierin zijn Leen en Shamisa aardig in geslaagd! 

 

Het boek dat 170 pagina's telt - hardcover - is uitgegeven bij Horizon en kost 16,99 euro.  Het is verkrijgbaar in de Mechelse boekhandels.

10+

 

www.horizon.be

 

 

Als Carlo Ganz op een warme zomerdag met zijn beste vriend gaat skaten, trekt een tornado door de wijk waar hij woont.  Als de storm uitgeraasd is, blijkt Carlo plots spoorloos verdwenen.  De arme jongen wordt wakker in een wei vol stinkende koeienvlaaien...  15 jaar later.

Wacht, wat?  15 jaar later?!

Als Carlo weer thuiskomt is zijn vertrouwde omgeving volledig veranderd, terwijl hij nog steeds dezelfde tienjarige jongen is: zijn ouders zijn gescheiden, hij heeft een nieuwe zus die even oud is en zijn beste vriend is nu een bekende weerman.  Zijn familie lijkt veel gelukkiger dan 15 jaar geleden, maar het enige wat Carlo wil is dat alles weer wordt zoals vroeger.  Zal het hem lukken die waanzinnige tijdreis nog eens te maken en terug te keren naar zijn oude leven?