Ook thuis kan je genieten in het Maanlicht...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Kevin Polfliet had dit scenario helemaal niet kunnen bedenken toen hij zowat anderhalf jaar geleden zijn ouwe droom kon waarmaken.  Wie wel trouwens?  Veertiger Kevin die in een vorig leven woordvoerder was van 'Waterwegen en Zeekanaal' maakte een carrièreswich.  En dat deed hij op een voorzichtige manier.  Hij nam een jaar loopbaanonderbreking en deed Mechelen één van de leukste bruine cafeetjes cadeau.  Cafébaas: het  was hem op het lijf geschreven.  Voortaan hoefde hij voor de camera's niet meer het zoveelste deffect van de Battelbrug proberen te duiden, maar aan de tapkraan ontpopte hij zich tot één van de sympathiekste en gemoedelijkse caféhouders van Mechelen en omstreken.  En hij hakte de knoop door.  Voortaan zou hier zijn roeping liggen. Het Maanlicht werd binnen de kortste tijd dé place to be voor rasechte Maneblussers, toeristen, gidsen, toevallige passanten, levensgenieters... Meer dan honderd bieren: het kan tellen!  De Merodestraat kreeg met dit écht Mechels cafeetje een hotspot bij!  Dat had Kevin, onze collega Mechelenblogger mooi voor mekaar gekregen...

Maar...dat vieze beestje waar ik de naam niet eens meer van uitspreken wil stak méér dan één stok tussen de wielen.  Het Maanlicht kon het geplande feestje voor haar eerste verjaardag vergeten.  De deur diende op slot te gaan.  Maar Kevin zou Kevin niet zijn mocht hij bij de pakken blijven zitten.  Achter de schermen bleef hij brainstormen en kreeg het uiteindelijk gedaan dat hij een terras mocht opzetten aan de straatkant.  Een mooie troef die best een blijver mag worden.  Zo kon de zomer nog gezellig voortkabbelen. 

Weerom een maar...  Opnieuw was C. een spelbreker.  En weerom dienden de lampen uitgeknipt in het Maanlicht.  Toch laat de Mechelse Maan zich niet zomaar doven.  Voortaan kan het Maanlicht ook gezellig in onze eigen huiskamers schijnen terwijl we heerlijke biertjes degusteren - exclusief voor ons geselecteerd door 'onze' Kevin...

 

 

Ik ben daarstraks mijn pakket gaan afhalen in het Maanlicht.  Veilig met mondmasker uiteraard.  Voorzichtigheid voor alles.  Elke vrijdag tussen 10 uur en 13 uur kan iedereen dat trouwens doen als hij vooraf een bestelling doet bij Kevin Polfliet.  Mocht het moment je niet passen, dan kan je met hem wel iets  anders afspreken.

Voor 35 euro krijg je een erg leuk verrassingspakket met een selectie suggestiebieren.  Er is een blad bijgevoegd met wat uitleg over elk bier. 

Je krijgt dus wel wat waar voor je geld.  In de bierbox zit een mooie variatie van heel verschillende bieren.  En je kan er ook een bon in vinden die recht geeft op een gratis pintje PAX van de Limburgse brouwerij Cornelis, in het Maanlicht te verbruiken als de deuren terug open mogen.  Bovendien kan je met deze bon ook nog een extra bierbox winnen met daarin de huisbieren Clair de Lune & Dark Moon.

In het pakket zitten leuke bierkaartjes, een prachtige ansichtkaart met toren en maan van Sven Van Haezendonck en Pieterjan Franck, en een kortingsbon van 10 % voor restaurant Oskar op de Grote Markt...

(PS: enige variatie is mogelijk.  Bespreek het met Kevin)

Mooi om deze donkere avonden gezellig te maken in 'ons kot'...

 

Hoe bekom je zo'n biersurvivalpakket?

info@hetmaanlicht.be

of: 0484 916 984

ter plaatse te betalen bij afhalen.

 

 

www.hetmaanlicht.be

 

 

 

 

 

 

 

Nu iedereen op zijn werk in zijn cubicle moet blijven (en dus niet naar het bedrijfsrestaurant kan) of noodgedwongen thuis zit te werken (en hunne kop niet naar koken staat) is hier een idee : Ons moeder neemt al enkele jaren in de week maaltijden af van een maaltijdenmaker (noem het niet direct nen traiteur) uit Putte
Dus laat al die Mechelse restaurant-en cafékoks warme maaltijden maken voor de werkende mens.  Dat hoeft gene grote en dure chichi te zijn want groene stoemp met worsten smaakt eens zo goed.  En dan hebben die Mechelse fietskoeriers (en de kok van Den Amitié) ook nog iets te doen.
 
 
Den Amitié - Foto Gimycko