OnbeDOELd

met categorie:  

Het was voor mij – en haast voor iedereen – van maart geleden dat ik naar het theater kon. Has was dus een beetje spannend, het voelde aan als een eerste schooldag. Maar TheaterM bewees donderdagavond dat Corona geen belemmering mag en kan zijn om ons te laten genieten van het moois op het podium. Geheel volgens de regels was het een avond om de zorgen even aan de kant te schuiven.

Ik ging kijken naar 'OnbeDOELd', een productie van TheaterM, gebracht door Katrien De Becker en haar stiefzoon Pieter Jan De Paepe. 

‘OnbeDOELd’ is een komische tragedie van Ann Van Loock, overgoten met vrolijke stukjes gitaar. Katrien De Becker brengt een vrouw in een onmogelijke spreidstand tussen verschillende werelden: die van haar moeder en haar dochter, die van haar verleden en haar familie, die van het oude Wilmarsdonk en het nieuwe Doel. Met een lach en een traan probeert ze verder te leven. Tot een geheim zich aarzelend onthult en één voor één alle zekerheden in haar leven wegvallen. Zal er eindelijk een punt gezet worden achter een familiegeheim dat al generaties lang als een vervaarlijke koorts sluimert?

Pieter Jan De Paepe zorgt op zijn beurt voor live muziekbegeleiding.

Foto: Gino Bertels

 

Katrien De Becker is vooral bekend van TV. Naast verschillende rollen in Spoed speelde ze June Van Damme in Familie (2009-2016, 2017). en deed ze in het najaar van 2018 haar intrede als Tania Tibergyn in Thuis.

Info en tickets: www.theaterM.be