WTF

met categorie:  
Je komt geregeld wel wat tegen op het Internet en vandaag was het weer van dat.  Volgende prent werd aangeboden op eBay.uk en ik dacht : WTF ?
 
Postcard Old vehicle bus with passengers Mechelen Belgium
 
 
Eerste gedachte : dit is niet Mechelen en zeker niet ons Mechelen.  Duidelijk een leuke familie met opa, zoon, schoonzoon en dochter met kleinkind die met een soort bus onderweg zijn en effe hun benen strekken ergens in het buitenland.  De achterkant van de prent geeft ook al geen indicatie en dus ga ik af op de omgeving in de achtergrond : Ik vermoed ergens vooraan in Duitsland want de bergen ogen niet erg hoog.

 
Bij het uitvergroten van de foto komt er meer te voorschijn.  Boven de voorruit is er duidelijk het cijfer 1 te lezen met, links ernaast, een oplijsting : Mechelen - Elzenstraat - Kat. Waver.
Rechts van het cijfer 1 vermoed ik : Duffel - (onleesbaar) - Lier.
 
 
Geen idee wie de familie is, waar ze zijn en wat met die bus want alhoewel het cijfer doet vermoeden dat het een mogelijke oude stadsbus was, lijkt het voertuig niet op een stadsbus.  Met de “verfraaiingen” rond de grille lijkt het wat meer op zo van die felgekleurde autobussen die ge bijv. in Colombia of Sri Lanka ziet rondrijden (correct me if I’m wrong).
 
Enige aanwijzing zou het zonne-symbool kunnen zijn boven de grille en dan zou het misschien een oude fabrieksbus kunnen geweest zijn van conservenfabriek Le Soleil die tijdelijk als stadsbus heeft gefungeerd in Mechelen en dan later door deze familie is aangekocht voor plezierreisjes bij elk goed weer.  Een Ragheno-bus is het - volgens mij - niet.
 
 
Uw hersenkronkels zijn evenveel waard als de mijne.  Doch misschien kent iemand de waarheid achter deze autobus.  Want de tekst op het zijkant van de bus helpt me niet veel verder.
 
 
BTW :
Op reis met een bus zonder je bubbel te verlaten is tegenwoordig hip dankzij De Colombus van Wim Lybaert op Eén.
En vroeger had je dan ook nog al die hippies met eullese kleurrijke Volkswagen-busje, nu opnieuw verkrijgbaar.

Het onleesbare woordje op de bus is LACHENEN. Een kleine woonkern aan de Mechelsestw, ongeveer 1 km voor de ring van Lier, waar nu het containerpark van Ivarem is.

Geen stadsbus, dus, maar misschien een oude lijnbus Mechelen-Lier die is omgevormd naar een toeristenbus.  Een coach die mogelijk is ingehuurd door bijv. Motor-Union ?

Was deze bus een latere versie, misschien ?