Simon Stoops gaat de VRT-toren onveilig maken!

met categorie:  

 

Sinds maandag weet Simon het...  Alle reden had hij om een gat in de lucht te springen.  Want zeg nu zelf: met de nominatie die hij in de wacht wist te slepen scoorde hij al.  En...: het moet nog beter kunnen.  Vanaf maandag zal het er stevig aan toe gaan.  Alle hens aan dek voor deze 21-jarige getalenteerde Mechelaar.  Simons Stoops gaat er voort!  Als één van de vijf kandidaten kan hij donderdag aanstande de felbegeerde titel van MBM Start tot DJ binnenhalen - de dj-wedstrijd van radiozender MNM.

En hij belooft ons nu al dat hij de VRT-toren onveilig zal maken.  Het wordt een heuse uitdaging voor de jonge Maneblusser.  Wij Mechelaars zetten ons schrap en supporteren uiteraard voor hem.  Daarstraks had ik een leuke babbel met Simon die in de Kalkovenstraat woont...

 

 

Ik werd maandag verrast aan de voordeur.  Mijn ouders en vriendin zaten mee in het complot, maar ik wist echt van niks.  Het was MNM-dj Laura Govaerts die aanbelde, vermomd als postbode.  Ze bood een pakketje aan waar nog 800 euro douanekosten voor dienden betaald te worden.  Maar al snel bleek het om iets heel anders te gaan: ik was dus genomineerd voor deze prestigieuze wedstrijd.  Letterlijk sprong ik een gat in de lucht.  Nu ga ik er volop voor.  Alle schoolwerk - ik volg Rechten aan de Leuvense universiteit - is even aan de kant geschoven...

 

Het was wel wat moeilijk om het nog enkele dagen geheim te houden, maar nu mag de wereld het weten: Simon gaat z'n kans wagen.  Het mag van de daken geschreeuwd worden!  En ik voel het: hij gaat dit goed doen.

Muziek beheerst al lang zijn jonge leven.  Op zijn negende volgde hij al Muziek en Woord aan ons Mechels conservatorium.  En eerlijk: dat hoor je wel aan hoe mooi hij praat.  Dit even terzijde.  Moeder Nathalie Destrait is kleuterleidster in de basisschool Sint-Jozef Coloma in de Mechelse Hanswijkenhoek, waar zij zelf ook nog school liep.

Vader Kurt Stoops maakte ooit furore op de groene mat van Malinwa.

 

We zijn een echte voetbalfamilie.  Zelf heb ik een jaartje bij de zesjarigen gevoetbald op KV-Mechelen.  Maar het was duidelijk dat mijn ding eerder muziek was.   Mijn broer is wél door de voetbalmicrobe gebeten.  Hij speelt op dit moment bij Sint-Katelijne-Waver.  Op het conservatorium heb ik later Toneel en Improvisatie gevolgd en toen ik een instrument diende te kiezen, greep ik naar de gitaar.  Ook muziekleer stond op het programma, zodat ik toch kan zeggen dat ik een zekere basis heb.  Als dj ben ik zowat een negental jaar aan de slag.  De laatste 2,5 jaar heb ik me meer toegelegd op producen van eigen remixen en mash-ups.

 

Op z'n zestiende deed Simon al eens mee aan de MNM-wedstrijd.  Maar deze keer werd het nog 'serieuzer' aangepakt.  Samen met zijn vriend Siebe Cooreman stak hij flink wat tijd in een promofilmpje dat hij opstuurde naar de radiozender.

 

 

Of ik mijn kansen goed kon inschatten?  Ik had er geen idee van.  Je gaat het voor.  Je verwacht het niet, maar je hoopt er wel op.  De kandidaten die geselecteerd zijn uit een 150-tal komen uit de vier windstreken.  Eén woont in West-Vlaanderen, drie uit de Kempen en ik kom uit Mechelen.  Eén van hen had ik al wel eens ontmoet  in Leuven waar ik studeer.  De anderen kende ik niet voordien.  Nu hebben we mekaar al een tweetal keer gezien.  Het is een toffe groep.  Er is natuurlijk een gezonde concurrentie, want iedereen wil winnen.  Maar...we supporteren voor mekaar.  Wie ook met de titel aan de haal gaat: er zal zeker een feestje volgen.  Sowieso!

 

De prijs is niet te versmaden.  De winnaar krijgt een eigen radioshow op MNM en mag draaien op het volgende MNM Stressed Out-event in Versuz (na de coronacrisis uiteraard), én krijgt een exclusieve masterclass van Regi.  Een prijs om 'U' tegen te zeggen.

 

Vanaf maandag 10 augustus kan je tussen 19 uur en 22 uur de wedstrijd volgen.  Tot en met donderdag 13 augustus draaien de finalisten een set met een bepaalde opdracht.  Telkens voor een andere jury.  Donderdag draaien ze dan hun laatste set.  De luisteraars kunnen dan stemmen.  Deze punten worden dan opgeteld bij de scores van de jury.  Uiteindelijk komen er dan twee finalisten uit de bus waarop de luisteraars weerom kunnen stemmen.

 

Spannend...

 

Wat de toekomst brengt?  Mocht ik muziek ooit kunnen combineren met mijn job zal ik dit zeker overwegen.  Maar mijn Rechtenstudies doe ik graag.  We zien wel...

 

 

Sympathieke Simon wiens dj-naam 'Simon Says' is, staat voor hete dagen.  Misschien nog méér dan wij allemaal.  Nerveus is hij niet echt.  Maandag wellicht wel.  Maar als de kop er af is moet het wel fijn beginnen lopen denkt hij.

Ik duim alvast en zal héél zéker op deze van talent bulkende jonge Maneblusser stemmen!

Ga er voor Simon!

 

 

 

 

 

 

 

 

@ $imon$ : Graag eerst een Sint-Rombouts-toren-concertPlease.