Menu Musicale bij Chez Eline

met categorie:  

 

Het is niet alleen kommer en kwel in deze verwarrende 'corona-tijden'.  Gelukkig maar dat er af en toe ook leuk nieuws te rapen valt.  En daar focus ik me deze dagen graag op.  Wie op zijn muzikale en culinaire honger bleef zitten, weet binnenkort wat hij of zij dient aan te kruisen in de agenda.  Want in Artenova in de Moensstraat  kan je maandag 17 augustus en de twee daaropvolgende maandagen terecht voor Marokkaanse fijnproeverij bij de gratie van de notenbalk.  Artenova?  Effe recapituleren: dit is dé Mechelse talentenfabriek voor ondernemers en kunstenaars die zijn stek gevonden heeft in de leegstaande 'ouwe' bib.  Lees wat ik hierover schreef bij de opening in november van vorig jaar:  www.mechelenblogt.be/2019/11/oude-bib-talentenfabriek-voor-ondernemers-e...

Sinds 2 augustus is hier weerom een ondernemend echtpaar van start gegaan met een wel heel bijzonder concept.  Halima Driouich en haar echtgenoot Johan De Ruyck hebben hier Chez Eline boven de doopvont gehouden  Heerlijk om hier tradionele huisgemaakte Marokkaanse gerechten te ontdekken.  Je kan op deze inspirerende plek genieten van wat die bijzondere keuken te bieden heeft.  Bovendien is ook 'Take Away' mogelijk. 

Met sympathieke Johan had ik daarstraks een babbel over dit initiatief.  Zet je schrap: dit moet je als Maneblusser zéker leren kennen...

 

 

Halima Driouch heeft al heel wat watertjes doorzwommen.  Halima die Marokkaanse roots heeft, kan bogen op flink wat ervaring en talent.  Vijftien jaar lang was ze bedrijvig in de agro-alimentaire sector.  Ze was commercieel directrice en bedrijfsleider bij COSTA waar ze haar specialiteit in export naar Europa heeft opgebouwd.  Koken was altijd al een passie van haar, en - eerlijk - dat deed ze met brio.  Ze kreeg regelmatig complimenten voor die kookkunsten van haar.  Halima kan er haar creativiteit volop in kwijt.

 

('Chez Eline' - genoemd naar het dochtertje van het koppel...)

 

Haar echtgenoot Johan is bij Chez Eline, niet alleen haar assistent maar ook haar medevenoot die hélemaal achter het concept van zijn vrouw staat.  Johan is afkomstig van Tervuren, maar woont al zo'n tiental jaar in onze stad.  Momenteel is het echtpaar een mooi, beschermd pand aan het renoveren aan de Auwegemvaart.

 

Zelf ben ik in de luchtvaartsector actief.  Halima en ik zijn drie jaar geleden getrouwd en samen hebben we een dochtertje van twee jaar.  Chez Eline is naar haar genoemd.  Halina startte vorig jaar nog Eline Export op.  Het kende een moeilijke start, en natuurlijk heeft de corona-crisis hier wat mee te maken.  In Marokko werd opgestart, maar daar zijn de activiteiten momenteel stilgevallen.  Maar de expertisie van Halina is er nog altijd hoor.  We gingen dus op zoek naar iets nieuws.  We moesten ons als het ware 'heruitvinden'.  En toen kwam dat 'koken' terug boven.  Ooit speelde mijn vrouw met het idee om een restaurant te beginnen.  Noem het een stille droom.  Ze kookte eerder al voor vrienden, en dat sloeg wel aan.  Zo ging de bal aan het rollen: een Take Away, een restaurant...  Kon er een eigen job van gemaakt worden?.  Hier in Artenova kregen we de kans om wat uit te proberen; om van start te gaan...  Het paste ons perfect. 

 

Chez Eline start dit concept in samenwerking met Sundry Seeds.

 

Het project 'Sundry Seeds Creating a great good place in town' zet in op het versterken van jongeren, vrouwen en migranten bij hun zoektocht naar werk in een stedelijke context binnen de Europese samenleving en dit in de toeristische sector in zijn brede betekenis.  Samen met een lokaal netwerk van geëngageerde ondernemers wil het vanuit een duurzame visie een aantrekkelijke bruisende plek in de stad uitbouwen waar interculturele creativiteit versterkt wordt en waar iedereen kan inzetten op het ontwikkelen van eigen talenten en interesses in een professionele context. 

Meer info kan je hierover vinden op de website van Joker/Made in Mechelen  of op de Facebookpagina Sundry Seeds.

 

Chez Eline kan je vinden op de benedenverdieping van Artenova - vlak aan de ingang.

Je kan er elke zondag en maandag terecht.  Op zondag kan je hier brunchen tussen 9 uur en 13 uur. Lunch van 13 uur tot 15 uur.  Nadien kan je nog tafelen tussen 17 uur en 21 uur.  Op maandag kan je er op de middag terecht tussen 11 uur en 15 uur en ook - weerom - 's avonds tussen 17 uur en 21 uur.

 

 

Een leuk idee is dat je nu drie maandagen op rij bij Eline terecht voor een Menu Musicale.  En dat is zowel als uniek en niet te missen te omschrijven.

 

Zelf heb ik zowat twintig jaar geleden in een big band gespeeld.  Maar noem me gerust een amateur hoor.  Maar zo kwam ik op het idee om hier ook voor wat muzikale omlijsting te zorgen.  Hiermee wil ik ook lokale professionele muzikanten ondersteunen.  In de tijd dat ik zelf nog muzikaal actief was, leerde ik Mechelaar Manten Van Gils kennen, die ondertussen niet meer dient voorgesteld bij de Mechelaars die wat van jazzmuziek e.d houden.  Maandag aanstaande zal zijn groep Jazz Anchor hier van start gaan met een eerste Menu Musicale.  Jazz Anchor bestaat uit het duo Manten Van Gils (trombone) en Peter Verbraken (gitaar).  Ze brengen een ongewone maar smaakvolle combinatie van deze instumenten met muziek die ze beiden componeerden in een stijl die sterke invloeden vertoont van Philip Catherine, Chet Baker...  Noem het de zachtere, geraffineerde contreien van de jazz. De naam van het duo is gelinkt aan Mechelen en haar brouwerij maar ook wil het een anker uitwerpen naar mogelijke bijkomende muzikanten en locaties...

 

www.qsomebigband.com

www.mantenvangils.com

www.caramelproductions.be

 

(foto:J.Smets. M. Van Gils)

  (foto: Jan Smets. Peter Verbraken)

 

Je kan maandag om 19 uur jouw tafeltje Chez Eline reserveren.  Een menu kost 40 Euro en er zijn twee keuzes in voor-en hoofdgerecht, aangevuld met thee Dulce en dessert.

 

Uiteraard zal dit alles plaatsvinden in veilige omstandigheden zoals vereist wordt in deze corona-tijden.  We voorzien een tiental tafeltjes en zowat 20 tot 40 mensen zullen kunnen genieten van het aangebodene.  Mocht er toch nog méér interesse zijn overwegen we een tweede sessie!  Weet ook dat de akoestiek hier best goed is.  Dus, waarom twijfelen?  In de prijs zit ook de bijdrage voor de professionele muzikanten verwerkt.  Inschrijven (met opgave van menukeuze)doe je best via onze website.

 

De muzikanten zitten veilig en iets verder in de Cosy Corner veranda.  Mondmasker is verplicht tenzij u aan tafel zit.  Per tafel maximaal 4 personen.(OF leden van hetzelfde gezin)

 

 

 

Op 24 augustus gaat ons tweede concert door: Het Dieter Vaganée Trio, bestaande uit Tom Schiepers (drum), Max Adriaenssens (contrabas) en Dieter Vaganée (alto saxofoon en klarinet).  Ze komen alle drie uit Mechelen en studeerden hier aan het conservatorium.  Samen spelen ze ook in een ethiojazz band, genoemd Addis Avenue.  Ze brengen de jazz standaards in een persoonlijk jasje.

 

Op 31 augustus mag je je normaal verwachten aan het Tesseract Trio waarbij twee Belgen en een Italiaan hun inspiratie, vriendschap en open ingesteldheid samenleggen in dromerige composities en arrangementen van klassieke en moderne nummers.  De klank is hedendaags en warm, harmonieus en vol gevoel als een trage wandeling in een Noors bos of een vreemde ontmoeting op een Italiaans strand...

 

 

 

https://tesseracttrio.bandcamp.com/releases

 

 

Chez Eline kan je ook op Facebook volgen.

Krijg je er ook al zin in?  Culinaire en muzikale fijnproeverij van de eerste categorie gegarandeerd!

Ik wens Halina en Johan veel succes en voldoening met hun project.  Ik ben heel zeker dat dit alles nog een vervolg gaat krijgen. 

http://chezeline.com

info@chezeline.com