Autokeuring en Corona

met categorie:  

Na het bericht van Gimycko gelezen te hebben, even gekeken op de webstek van de Autoveiligheid Mechelen. 

Zoals ik al wist hoef je zelf geen initiatief te nemen. Je krijgt een nieuwe uitnodiging voor keuring en er wordt geen boete voor termijn overschrijding aangerekend.

Het moet wel gebeuren voor 4 november e.k.

Hieronder de tekst van de Autoveiligheid Mechelen.

Dienstverlening
 

Alle keuringen kunnen vanaf maandag 4 mei 2020 uitgevoerd worden.

OPGELET:

voor de normale keuringen van personenwagens en lichte vrachtvoertuigen die tussen 13 maart en 3 juni 2020 naar de keuring moe(s)ten:

 • Uitstel/verlenging tot en met 4 november 2020.
 • U betaalt geen toeslag.
 • U behoudt uw (eventuele) recht op bonusgeldigheid.
 • U ontvangt in de loop van de volgende weken een (nieuwe) uitnodiging – wacht op deze informatie ! In afwachting van die (nieuwe) uitnodiging hoeft u dus niets te doen.
 • De politiediensten en verzekeringsmaatschappijen houden rekening met dit wettelijk uitstel/verlenging.
 • Uw huidige referentiedatum wijzigt evenwel niet ten gevolge van dit uitstel.

PRAKTISCHE ORGANISATIE

OPENINGSUREN: normale openingsuren

ZONDER AFSPRAAK of MET AFSPRAAK:

 • Zonder afspraak: raadpleeg onze webcams
 • Gewone keuringen: zonder of met afspraak (online of telefonisch 014/57.41.15)
 • Tweedehandskeuringen: zonder of met afspraak (online of telefonisch 014/57.41.15)
  Gelieve het kentekenbewijs (inschrijvingsbewijs) bij de hand te houden bij het maken van een afspraak

Voor meer informatie: zie FAQ

Ja, het zijn rare tijden : Corona en een hittegolf.  We kunnen onze lol niet op.

Het leuke aan de autoveiligheid is hun grote dienstbaarheid aan de gemeenschap.

Het zijn nu inderdaad wel rare tijden en het personeel moet nu meer dan vroeger uit zijn pijp komen. Die mensen moeten nu zelf je wagen begeleiden op het ganse traject van de keuringsprocedure. Prachtig toch! Dan hoef ik zelf de wegens geluidsoverlast in de werkruimte onverstaanbare bevelen van het personeel niet meer trachten te ontcijferen. Tot zover alles prima in orde.

Waar echter het schoentje wringt is wat er gebeurt met de chauffeur die zijn voertuig aanbiedt. Hij moet maar op goed geluk in de zon of in de regen en wind een plekje uitzoeken op minstens 1,5 meter van zijn medegecontroleerde burger. Ik kon als moeilijk te been zijnde sukkel nog net een zitje vinden op een raamdorpel van 15cm breed. De rest van de sukkels stond zich te vergapen aan zoveel manco aan service op een deel van het terrein van de parking. Zelf zat ik meer dan een uur op mijn achterwerk tot mijn stijfgezeten billen het welletjes vonden. Gelukkig werd mijn wagen verlost nadat ik een kleinkwartiertje had rondgelopen met mijn wandelstok.

Het personeel van de kassa wist mij te zeggen dat ze vanwege een coronacontroledienst geen stoelen mochten plaatsen want dan moesten die dingen weer ontsmet worden na gebruik.

Waar ligt de moeilijkheid, voor deze geld als slijk vergarende firma, om een jobstudent een vakantiejob aan te bieden en zich nuttig te maken voor de goegemeente die ieder jaar moet komen aanrukken met zijn mankementvol voertuig?

jevara

 

@ Jevara : Volgende keer jouw eigenste klapstoeltje meebrengen !

Gimicko

Ik denk me buiten het klapstoeltje ook nog te voorzien van een frigobox. Ik kan daar in de blakke zon misschien ook nog een stevige parasol bij openschuiven en enige klandizie zal bijna zeker een aanvulling op mijn pensioentje zijn. En dan maar hopen dat 'meneerke van den tax' die dag ook niet toevallig staat aan te schuiven om zijn karretje te laten inspecteren. Of zou die daar van vrijgesteld zijn?