7 / 35

met categorie:  
Naar aanleiding van volgend bericht…
 
Grote drukte bij de Vlaamse keuringscentra : "Plan uw autokeuring tijdig in om problemen te vermijden"
 
"...Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de autokeuringssector roepen de Vlamingen op om een bezoek aan de autokeuring tijdig te plannen, om een laattijdige keuring, de daaraan verbonden toelagen en eventuele boetes te vermijden. Het is al enkele weken druk bij de Vlaamse keuringsstations en zelfs op afspraak kan de burger niet altijd snel de technische keuring van zijn voertuig laten uitvoeren. Wie tot het laatste moment wacht, komt daardoor ongewild in de problemen, waarschuwen de minister en sector dinsdag..."
 
Lees hier verder
 
…wil ik de automobiele Mechelaar waarschuwen.
 
 
 
Enkele dagen geleden had ik het aan mijne tutter : jaarlijkse autocontrole.  Ik plan dus in voor maandag.  En na effe de website van de controle te hebben bekeken is het best om na 10h00 am langs te komen want door de corona moet er een achterstand weggewerkt worden.  In a nutshell : om kwart na 10 vertrokken en om… kwart na 2 in den achternoen terug thuis.
 
 
(Foto Gimycko)
 
Omdat de werkomstandigheden door de corona zijn aangepast, staat ge direct al een stuk op de rijweg.  Dat is zo georganiseerd maar levert soms wel wat problemen op als een grote camion van de E19 komt en richting Zemst wil.  De controleurs zien deze dagen ook serieus af van de warmte en de procedure is nu dat je niet mee binnengaat.  Je wordt gevraagd buiten te wachten tot de auto het volledige controlecircuit is gepasseerd.
 
Toen ik er maandag stond te wachten liepen er 2 frisse vrouwelijke jobstudentes de boel een beetje te organiseren en de licht verhitte wachtenden gerust te stellen.  Eén van die jobstudentes vertelde me dat ze de vorige weken al wachttijden had meegemaakt van… 7 uur !  Bedenk dat het vrijdag tot 35°c gaat worden, dus liefst met enkele dingen rekening houden :
 
-De gekende papieren en vanaf nu moet ook je verzekeringsbewijs klaarliggen
-Breng drank (liefst water) mee en wat te eten want 7 uur is lang
-Ook literatuur, ne goeie smartphone of iPad om wat te lezen te hebben
-Misschien een goedkoop plastieken verstuivertje met water om lijf en leden af te koelen
-Een hoedje want tijdens het wachten op je auto sta je op het terrein voor het betaalhuisje en nergens stoelen, schaduw of drank
-Mondmaskerplicht
 
Een verwittigde Mechelaar is er twee waard.  Aan de camerabeelden op de website heb je niet zo veel (want die stuurt een foto door - ik vermoed - elk kwartier) en aan andere controlestations is het la même chose.  Dus probeer het uit te zitten (en zweten) of als je kunt een latere datum proberen.  Je kan wel reserveren, maar dan krijg je wel de boze en verbaasde blikken omdat je de speciale oprijlaan mag gebruiken.