Battel smelt voor de ijsjes van Kaatje!

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Dat moest ik beslist eens uitproberen!  Zo dacht ik.  Zo deed ik.  En ik was niet alleen.  Het is dan ook een erg leuk initiatief.  En...het maakt Battel deze zomer nog gezelliger dan het is.  Ik de kantlijnen van de stad worden soms de mooiste verhalen geschreven, en wat Kaatje Van Butsel hier op poten zet is een gezellig, verbindend en tof projectje.  Kaatje-tralalaatje van de beeldbuis heeft vaak een 'ideetje'. Sinds ik kleinkinderen heb wéét ik dat ook.  Battelse Kaatje had ook zo'n idee, en ze heeft dat met enthousiasme uitgewerkt! Nog tot 15 september staat ze met haar ijskarretje - een leuke foodtruck in de schaduw van het Battelse kerkje...  Ze doopte het 'Beanice' en daarin hoor je natuurlijk nICe én bean in.  Want inderdaad: naast ijsjes kan je hier ook zelfgemaakte limonades én koffie verkrijgen.

 

 

Met Juul en Nel, mijn in Battel wonende kleinkinderen ben ik gaan proeven.  Lekker gezeten op de Arkkade - het officieuze 'dorpsplein' van Battel heb ik het gekeurd en goed bevonden.  Test geslaagd.

 

 

21-jarige Kaatje woont aan de Battelse Bergen en op een steenworp van haar huis heeft ze nu haar foodtruck kunnen plaatsen.  Charles Leclef, zaakvoerder van het Anker die tegen het einde van het jaar de ontwijde Sint-Jozefkerk een nieuwe invulling zal geven in samenspraak met de Battelse gemeenschap, ging graag op haar vraag in.  Ze mocht haar ijskar net voor de kerk zetten.  Dat heeft ook veel te maken met het warme hart dat de brouwer deze wijk en haar bewoners toedraagt. 

Vandaag werd het startschot gegeven.  De ijsjes die hier geserveerd worden zijn dezelfde als in onze Vleeshal.  Want ook daar heeft Beanice een stand.  En wie daar al eens langsliep weet dat die erg lekker zijn.

Hoe komt Kaatje nu op dit idee?

Wel: Kaatje Van Butsel studeerde net af in de Thomas More hogeschool waar ze de afdeling Business&Management doorliep.  Heel graag zou ze later een horecazaak uitbouwen, maar da's in deze moeilijke tijden niet zo evident.  Dat risico wilde ze niet nemen.  En dat is volkomen te begrijpen.  Nu probeert ze dit uit.  Zo is ze alvast aan de slag en kan ze ervaring opdoen.

 

 

Elke dag van 10 uur tot 12 uur kan je bij haar terecht en ook in de namiddag van 14 uur tot 18 uur wil ze je graag ten dienste zijn.  En als het nog écht heel warm wordt deze zomer, dan wil ze open houden tot 20 uur.

De vele fietsers die passeren langs de Leuvense vaart zullen blij zijn dat ze hier een stop kunnen maken.  En de Battelaars: die zijn nu al gewonnen voor Kaatjes ideetje!