Alice in Vrijbroek-land

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Als je deze vakantiemaanden nog voor een ideetje om met de jongsten onder ons iets te ondernemen verlegen zit: dan heb ik een prima tip.  Enne: het moet gezegd: niet alleen het kleine grut zal er deugd aan beleven: al wie zich nog een beetje jong van hart voelt en zich nog iets of wat kan verwonderen, zal het een méér dan leuk uitstapje vinden.  Dat garandeer ik.  Bovendien is het vlakbij huis en kost dit uitje je geen rooie duit.  Als dit niet mooi meegenomen is!  Rep je naar het Vrijbroekpark en stap mee in de sporen van Alice door Wonderland.  Het Vrijbroekpark is trouwens altijd een bezoekje waard: deze veelzijdige en prachtige groene long is alle seizoenen de moeite.  De wandeling is zowat 1,5 km lang en is goed doenbaar voor buggy's en rolwagens.  Op wat wacht je nog?

 

 

 

Je start de wandeling aan het houten huisje in de zomertuin, gelegen langs de 'ringweg' van het park.  Een aantal sleutelgaten vragen gewoon om jouw spiedend oog.  En meteen ben je mee met de sfeer van 'Alice in Wonderland' en wordt je in het bizarre land onder het konijnenhol meegezogen. 

 

                                                 

 

Onderweg kom je ze tegen: de figuren uit de sprookjeswereld van Alice: zwevende katten, vliegende theekopjes, het Witte konijn en de Maartse Haas...  En terwijl je wandelt langs het goed aangegeven parcours kan je opdrachten uitvoeren.  Puur spelplezier voor jong en oud.  Een prima familie-uitstap dus.

 

  

 

Ga het zélf ontdekken!  En geniet ondertussen van al het natuurschoon dat dit prachtige Mechelse park te bieden heeft.  Je kan daarna nog wel wat meer ondernemen: laat de kinderen ravotten in de opgefriste speeltuin, doe een terrasje of maak een uitgebreide wandeling langs de 'wilgernis'... 

Echt: een leuke uitstap hoeft niet altijd ver en duur te zijn.

 

 

Tot en met 31 augustus is het mogelijk om met Alice door Vrijbroek-land te stappen.  Je hebt dus nog effe tijd om het in te plannen in de vakantie-agenda!