The stay at home museum

Vlaamse meesters in elke huiskamer brengen, dat was het idee achter de reeks Stay at home Museum van Toerisme Vlaanderen. Eerder gaven al MSK Gent, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel, Rubenshuis en Mu.ZEE een virtuele rondleiding. Museum Hof van Busleyden sluit het rijtje af, met een virtuele rondleiding op 6 mei.

 

In de anders drukke museumzalen is het nu bijzonder rustig. Een ideaal moment om een virtuele tour te geven doorheen het Museum Hof van Busleyden. Niet met de curator, wel samen met kinderburgemeester Camila en gids Annik. Samen verkennen ze het Mechelse stadspaleis, de topwerken uit de tentoonstelling en de verrassende verhalen achter de wandtapijten, albasten beelden en Mechelse poppetjes. 

Museum voor families met kinderen

Toerisme Vlaanderen koos voor Museum Hof van Busleyden als een van de must-see musea voor families met kinderen. Sinds de opening zet het museum resoluut in op familievriendelijkheid, met een gouden kubussenparcours voor gezinnen, en hoopt het veel families warm te maken voor een museumbezoek deze zomer. 

Première 6 mei

De rondleiding gaat in première op woensdag 6 mei via de Facebookpagina van Toerisme Vlaanderen. Aansluitend beantwoordt curator Samuel Mareel vragen van het publiek. Wie de première mist, kan de tour door Museum Hof van Busleyden herbekijken op de webpagina van Stay at home Museum.

De smaakmaker kan je bekijken via deze link.