stadsvlaggen gerecycleerd tot boodschappentassen

 

(foto's: Jan Smets)

Wil je deze dagen écht hip en ecologisch verantwoord shoppen in Mechelen, dan moet je dit beslist doen met een gerecycleerde boodschappentas van AMAi!  Heel leuk om te zien hoe men in dit creatieve atelier waar mensen die om één of andere reden niet kunnen 'meedraaien' in het gewone arbeidscircuit, 'afgedankte' nylon stadsvlaggen een nieuw leven geven  Met heel wat handigheid en artistieke zin tovert men van deze vlaggen die ooit de straten sierden, erg originele en handige tassen die in een handomdraai weg te stoppen zijn, en waar je heel zéker bewondering voor oogst. 

 

 

AMAi staat voor 'Arbeids Matige Activiteiten.

Sinds zo'n half jaartje huist dit atelier dat past in het kader van de sociale tewerkstelling in de rechter-benedenvleugel van ons stadhuis.  Centraler kan je het écht niet hebben. 

Ik maakte hierover een tijdje geleden dit verslagje:

www.mechelenblogt.be/2019/11/amai

Ouwe spullen krijgen op deze plek een tweede leven.  En dat is niet alleen een milieubewuste strategie...  De mensen die in dit atelier aan de slag zijn kunnen hier op een erg zinvolle manier mooie eindproducten afleveren.  Hier mag men best trots zijn op de resultaten van deze arbeid. 

 

(Maria Frison en Liliane Van Haesendonck tonen twee van de vele originele boodschapentasjes...)

 

Je moet er zeker maar eens binnenlopen.  De drempel ligt hier laag.  Ga maar eens kijken.  Stap de grote poort van ons stadhuis binnen en neem dan de ingang naast de fietsenstalling.

Je kan terecht in de AMAi shop op alle weekdagen tussen 10 uur en 16 uur.  Enkel op dinsdag sluit men om 12 uur.

mechelen.be/amai-shop

Heel toffe spullen maakt men hier.  En men gaat hier graag in op jullie vragen.  Is er iets dat je leuk vindt, maar niet meer voorradig is? Het kan...  Vraag er gewoon naar.

Zo gaat men nu - om maar één voorbeeld te geven - aan de slag om beschermkledij te ontwerpen voor onze historische reuzen.

Van de stadsvlaggen die niet meer worden gebruikt werden al tafellakens, kerstballen en zelfs bloempotjes gemaakt. 

Nu tovert men er prachtige en unieke winkeltassen van.  Een tekstflard, een stukje van een tekening...  Elke tas is origineel.  Twee dezelfde zijn er niet.

Wil je ook zo'n super-Mechelse-tas?  Je kan ze in de shop aanschaffen voor de belachtelijke prijs van 4 Euro.   Enne...als je iets anders koopt in het winkeltje, krijg je het er in zo'n gratis tas ingestopt.   Daar kan je het niet voor laten.

 

Drie van de  trotse makers van de zakken poseren maar al te graag met het resultaat van hun kunnen: Liliane Van Haesendonck, Maria Frison en Marijne De Nef.  Hun tassen zullen kleur geven aan de Mechelse straten.  Net zoals de vlaggen het ooit deden.

 

(Marijne De Nef aan het werk terwijl Maria Frison een vlag vasthoudt die nog mag worden verwerkt tot boodschappentas)

 

AMAi : 't komt in orde!

Zeg nu zélf: hiermee wil je toch ook wel jouw dagelijkse 'komiskes' mee doen?  Eerlijk?

www.mechelen.be/amai-shop

amai@mechelen.be

0476 86 60 30