Merad biedt één der mooiste Dijlezichten

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

We hebben er niet minder dan vijf jaar moeten op wachten voor het pand waar het voormalige legendarische bruine café Den Akker op den hoek van Nauwstraat en Vismarkt gevestigd was weerom zijn deuren opende.  Maar... niks is wat het  was.  'Den Akker' is voorgoed verleden tijd - voer voor de geschiedenisboeken en 'museum van herinneringen'.  Niets blijft duren.  Ook deze ooit zo populaire ankerplaats op wat  sinds mensenheugenis dé uitgangsplek is van de Maneblusser is, moest er een finaal punt achter zetten.  Dat betreurden niet weinigen en benieuwd en reikhalzend werd uitgekeken naar de nieuwe invulling van het toch wel indrukwekkende gebouw.  De renovatiewerken duurden een hele poos, maar de gevels ogen na deze opfrisbeurt weer mooi.  Enkele maanden geleden kwam er dan het nieuws dat restaurant Merad dat tot hiertoe te vinden was in de Consciencestraat, besloot te verhuizen naar dit prachtige pand.

Binnen enkele dagen kan iedereen er terecht voor een hapje en een drankje.  Een exacte openingsdag werd nog niet geprikt.  Hier en daar moet immers nog wat bijgespijkerd worden.  Maar vanavond vond al wel de officiële en feestelijke opening plaats voor een trits genodigden.  Het resultaat van dit nieuwe restaurant mag er wezen: de perfecte mix tussen oud en nieuw - stijlvol en gezellig en met als heuse blikvanger een terras dat nu al mag gerekend worden tot één van de mooiste 'balkons op de Dijle'.  Dit wordt beslist een geliefkoosd plaatsje om met zicht op het water te genieten van zomerse dagen en avonden...

 

 

Uitbaters Burhan en Dilari Demir  zijn moe maar tevreden.  Eindelijk kunnen ze van start gaan.  Zondag sluiten ze hun oude vestiging en dan wagen ze de sprong op de Vismarkt. 

Deze zaakvoerders met Turks-Nederlandse roots maken er niet de zoveelse pitazaak van, maar willen hun restaurant een meerwaarde geven.  Vis-en vleesgerechten, pizza en pasta: het staat allemaal op de kaart naast de onvermijdelijke pita en shoarmaschotels.  En voor een aantal nieuwigheden kan je er ook terecht.  Je moet zeker maar eens hun 'cökterme' proeven - op basis van geraspte aardappelen met vlees, tomatensaus en lookyoghourt.  De nieuwe kok die uit Turkije komt zal zo de gasten weten te verrassen.

Ook in de ochtend kan je al terecht in Merad voor koffie of thee met of zonder gebak.  De lunch wordt geserveerd tot 16 uur.

In de week zal de zaak geopend zijn tot 2 of 3 uur middernacht.  In het weekend wordt daar nog een uurtje bijgedaan.  Een sluitingsdag is er niet.

https://meradrestaurant.be

 

 

 

Zo: onze stad heeft er weer een nieuwe place-to-be bij.  Het wordt dus terug nog wat levendiger in de omgeving van Nauwstraat en Vismarkt. 

Wie nog eens graag terugblikt op 'wat was':  zo zag het café Den Akker er uit net voordat het de deuren vijf jaar geleden sloot...