Korte Schipstraat

met categorie:  

Het is lang geleden, maar dit pareltje wou ik jullie zeker niet onthouden.

In welke Mechelse straat werd onderstaande foto genomen?  Veel zoekplezier!

Niet op dit blog antwoorden!!  maar stuur je oplossing aan
erkaa(apenstaartje)telenet.be

 

JOKKE OEP Z'N...   is de eerste met het juiste antwoord.

In die twee straten hadden ze goed van de veeg! 

De juiste antwoorden tot nu toe:

JOKKE OEP Z'N...
HUBERT COLLET

IENE VAN DE BEURCHT
JEF VAN RANSBEECK

 

zis bena recht, dander is hiel kroem!

 

Ni bena... bekan Jokke, bekan.

Just Roger, Bena lei tussen Mechele en Kierberrege!

En bekan kan oek bekanst zen!

 

Een nieuw juist antwoord kwam zonet binnen, wat het aantal Mechelenkenners nu op 5 brengt:

  • JOKKE OEP ZEUN...
  • HUBERT COLLET
  • IENE VAN DE BEURCHT
  • JEF VAN RANSBEECK
  • MARC DEJANS

tip: dat uitspringend gedeelte was vroeger een herberg en het huis werd in de jaren 70 afgebroken

 

Bij de vroegere Ra Ra Ra's liep mijn mailbox over met de al dan niet juiste antwoorden. Dit keer heb ik er welgeteld 7 gekregen wat er blijkbaar op wijst dat de interesse voor MB op een laag pitje gezet werd.

Enfin... het zoekplaatje: we zien hier de Korte Schipstraat tijdens W.O. I,  richting Lange Schipstraat.  Het rechtse gebouw werd afgebroken en op die plaats was er in 1963 al een parking voor enkele wagens.  Het uitspringend gedeelte was ooit een herberg en werd in de jaren '70 afgebroken. 

Roger - erkaa
Misschien met een zekere regelmaat RARARA's op de Blog zetten. Je zal zien dat na verloop van tijd meer Mechelaars je opgaves gaan trachten op te lossen. Ik snap natuurlijk wel dat het vinden van originele foto's en/of afbeeldingen niet zo'n makkelijke opdracht is. Maar in jouw verzameling Maslinassigheidjes zal je wel op één en ander kunnen terugvallen naar ik vermoed?
jevara

Ach Jef,

als zelfs een oude getrouwe (en niet de eerste de beste) me n.a.v. mijn bericht aan hem nopens de nieuwe ra ra ra me antwoordt (en dat zijn zijn letterlijke woorden): "Het was de eerste keer sinds een paar jaar dat ik Mechelenblogt nog eens heb opengedaan … nu blijft die doos weer toe" .  Dat zegt  wel genoeg zeker?

Roger

Het zou zonde zijn om de beelden uit je verzameling Oud-Mechelen te laten wegroesten in je prachtige verzameling foto's en beelden uit onze stad. Weet dat we met vele anderen wachten op jouw Rarara's. Dat we ze niet altijd kunnen oplossen betekent nog niet dat we ze niet appreciëren. Jij weet best dat ik ook dikwijls de bal missla bij het zoeken naar de juiste oplossing van de Rarara's en dat er meerdere probeersels nodig zijn om tot de juiste oplossing te komen. Dat is nu net het toffe aspect aan je blogitem.

Blijven volhouden Roger tot meerdere pret van mensen die je inbreng wel weten te waarderen.

jevara