The Colorist Orchestra & Gabriel Rios: geslaagde generale repetitie

Gisteren speelden The Colorist Orchestra & Gabriel Ríos in de Stadsschouwburg de try-out voor hun concert van vanavond in de Ancienne Belgique Brussel. En afgaande op wat we gisteren te zien kregen, kunnen ze met een gerust hart aan die premiere van hun tour beginnen.
 
 
 
 
 
Als opwarmer voor de avond beklom de Engelse Keto het podium van de Stadsschouwburg. Ze bracht dromerige millennial folk met een typische Britse insteek.Ze bracht voooral songs uit haar debuutalbum 'Blackened Pool' dat iets meer dan een jaar geleden verscheen. Een naam om in het oog (en oor) te houden!
 
 
 
The Colorist Orchestra bewandelt al enkele jaren grillige muzikale paden vol avontuur. Je kan ze best omschrijven als een collectief dat zich toelegt op samenwerkingen met zangers en songwriters, waarvan het repertoire grondig verbouwd wordt met nieuwe arrangementen. Tijdens deze samenwerkingen ontstaan ook nieuwe nummers, zodat er ook een nieuwe dimensie met de samenwerkende artiest ontstaat.
 
 
 
Na samenwerkingen met o.a. Emiliana Torrini en Howe Gelb (van de legendarische americana-band Giant Sand) is het nu de beurt aan de Puertoricaanse Belg Gabriël Rios om 'gecoloriseerd' te worden.
 
 
 
De heren Proesmans en Jespers (met hun gezelschap, waarbij ondermeer Inne Eysermans van Amatorski) stripten het oeuvre van Gabriël Rios, keerden het binnenstebuiten en smolten het nadien met stemmige motiefjes en weerhaakjes weer samen tot iets nieuws ... en moois!
 
 
 
Van opener Madstone tot laatste toegift Swing Low brachten ze de Standsschouwburg tot een kolkend hoogtepunt. Tussendoor mochten ook Angelhead  of Gold de show stelen van deze steeds beklijvende set. Een mooie samenwerking die hopelijk ook een vervolg krijgt op plaat/cd.