Berekoudelanden

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Het is me weer een heuse beestenboel!  Jawel.  vzw Sjarabang doet het wéér!  Voor de zoveelste keer op rij geven een trits heerlijk artistiek bewerkte polyester beelden van dieren extra kleur aan heel wat vitrines in de Mechelse binnenstad.  Je kan er niet naast kijken.  En dat is ook de bedoeling.  Deze bijzondere 'expositie' moet passanten een glimlach op het gezicht toveren, en tonen welk talent mensen die één of andere beperking hebben in huis hebben.  Het laat zien dat élke mens niet alleen beperkingen heeft, maar ook mogelijkheden.  En dat is waar Sjarabang voor staat: het wil een inclusief creatief atelier zijn waar kunst-en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking bevorderd wordt, zowel op passieve als actieve manier.  Kunst kan het perfecte middel zijn tot ontmoeting - voor iedereen - welke achtergrond je ook mag hebben.

Deze keer vullen beren en elanden de etalages. Voorbije zaterdag kon je ze voor de eerste keer bewonderen.  En dat kan je nog tot 7 maart.  Ga ze vlug ontdekken!  Tof om doen voor kinderen én volwassenen. 

 

 

De winkelwandeltentoonstelling draagt de naam 'Berekoudelanden' - en die leuke titel met knipoog zegt het hélemaal.  Op niet minder dan 90 (!) locaties kan je ze aantreffen, deze bonte beren en kouwelijke elanden.

Wil je weten wie allemaal heeft meegewerkt aan dit bijzondere evenement?  Stap gewoon één van de deelnemende winkels binnen, en vraag naar de begeleidende brochure.  Maar je kan deze ook verkrijgen bij ondermeer Visit Mechelen of in het atelier van Sjarabang in de Hoviusstraat in het Groot-Begijnhof. 

 

 

Leuk meegenomen is het feit dat je ook een eigen beer kan winnen.  Dat kan door de medewerking van MechelenMeeMaken.  Hiervoor dien je mee te doen met de zoekocht.  Het fomulier is vanaf 1 februari verkrijgbaar bij:

www.sjarabangvzw.be 

of:

www.shoppeninmechelen.be 

Het ingevulde formulier breng je daarna binnen bij Visit Mechelen.  Let op: dit moet gebeuren voor 8 maart!

 

 

 

Heel wat dieren zijn te koop.  Een beer kost 150 euro en een eland 90 euro.

Dit staat aangegeven op de kaartjes bij de beelden in de etalage.  Je kan ook alle dieren met verkoopinfo terugvinden op de facebookpagina van vzw Sjarabang.

 

 

 

Wil je er meer over weten?  Stuur dan een mailtje naar:

info@sjarabangvzw.be

of bel naar 015 63 96 14 (ma-do 9-17 uur)

En nu: op ontdekkingstocht!