Maangedachten...

met categorie:  

(foto: Jan Smets.  Tekst: Pieter Jansen)

Onze (Mechelse) maan werkt inspirerend.  Het magische en levensechte kunstwerk dat zo prachtig dominant  aanwezig is in onze kathedraal is wellicht één van dé toppers van deze eindejaarsperiode en wist al vele toeschouwers te betoveren.  Zo ook Pieter Jansen uit de Kruisveldstraat.  Hij bezorgde me twee poëtische gedachten over dit tot de verbeelding sprekende hemellichaam.  Ik vond ze zo mooi dat ik ze graag met jullie wil delen.  Bedankt Pieter!

 

Oud-leerkracht Pieter vertelt:

 

  (foto: Jan Smets)

 

We zijn vandaag naar de maan gaan kijken in de kathedraal.  In die ruimte is dat toch een prachtig, poëtisch zicht.  Toen we daar rondliepen dacht ik aan twee tekstjes die ik een paar jaar geleden heb geschreven over de maan.  De aanleiding daartoe was helemaal niet de maan zelf, maar een bewerking van Oliver Twist in onze school.  Eén van de figuren heette Luna.  Door het schrijven van de dialogen bleef die maan, luna hangen...  Luna, maan... en zo zijn die twee tekstjes ontstaan...

 

Prachtig! 

 

(foto: Jan Smets.  Tekst: Pieter Jansen)