Band BEEB serveert Poelfrikasee voor de Kerst!

met categorie:  

(foto o: Jan Smets)

Tien minuten na het afgesproken uur komt hij zichzelf verontschuldigend binnengestormd in den Boesjkammeree aan het station.  Geen probleem.  Het is dan ook vrijdagavond - spitsuur; en bovendien regent het ouwe wijven.  Zo'n mistroostige vrijdag-den-dertiende om snel te vergeten.  Alhoewel... Het zal nog een drukke avond worden voor Erwin Vloebergh - 'de Vloe'.  Een paar uur later zal immers in het Hombeekse café Den Bruinvis, de cd van de covergroep BEEB (waar hij de zanger van is) worden voorgesteld.  De bandleden zijn best trots op hun BEEBy.  Erwin is zoals steeds zijn joviale zelve en vertelt honderduit over de relaese van dit blinkende schijfje dat heel origineel in de hoes van een vinylplaat wordt gepresenteerd, en dat de tot de verbeelding sprekende en 'smakelijke' naam 'Poelfrikasee' draagt.  Het is een leuk hebbeding geworden met liedjes van de voorbije vijftien jaar van de groep.  Dit in allerlei genres van ballades tot blues en pop. 

...met véél humor overgoten, relativerend en zelden serieus op een paar nummers na: zo mag ik het omschrijven.   En Leest is nooit ver weg.  Daar hebben we immers allen onze roots.  Zelf woon ik al lang in het Leuvense.  Leest was me misschien op sommige momenten te eng geworden. Maar ik heb wél een onvoorwaardelijke liefde voor dit dorp.  Zelf ben ik met mijn 57 levensjaren de jongste van de groep die ontstond uit de oud- Chiro.  De oudste van onze band is 62.  Ooit waren de anderen nog leider van mij in deze jeugdvereniging. We serveren deze liedjes in het 'Vloms', in het AN, in het plat Leests, Mechels, en iets wat daar tussenin valt...

Op zichzelf is het uitkomen van dit cdeetje al een tof gebeuren.  Maar het verhaal wordt nog mooier als je weet dat de opbrengst van de verkoop integraal naar een goed doel gaat.

 

De groep BEEB zal in het voor de deur staande 2020 niet minder dan 15 jaar bestaan.  En dat is op zichzelf al een prestatie.  De leden van de band die allen de 50 al een hele poos zijn gepasseerd noemen deze cd een uniek document waarin ze hun jarenlange vriendschap bezingen.  Alles met een knipoog dus.  Zo hebben ze zichzelf ooit de zelf uitgevonden prijs voor slechtste covergroep van Vlaanderen toegekend.

Om maar te zeggen dat de voormalige Chiroleden, Bart 'den Ted' Lauwens, Erwin 'Smalle' Van Nobelen, Erwin 'de Vloe' Vloebergh, Ludo 'Juujo' Beken en Bart 'De ket' Verlinden het allemaal niet te ernstig nemen.  Maar: de cd mag er wel wezen!  Jong en oud zullen deze Poelfrikasee weten te smaken.  Daarvan ben ik overtuigd.  De Leestse Stones zullen je muzikaal verwennen met deze zelfgenoemde rock en brol.  Er zitten wel aardige melodietjes tussen die in het oor zullen blijven hangen!

 

Leest is een tof dorp.  Zeker vroeger, toen we nog jong waren, was het een gesloten gemeenschap waar iedereen mekaar kende.  Met vele dwarsverbindingen.  Wat nu als 'Goed Doel' wordt georganiseerd was vroeger vanzelfsprekend.  Het was maar normaal dat men iets voor mekaar deed.  En dat is ook onze 'missie'.  Als we iets doen moet het voor de gemeenschap zijn.  daar staan we op. Mensen ontmoeten is misschien de belangrijkste drijfveer om vooruit te kunnen in het leven.  Eén van de belangrijkste onderdelen om dit in gang te zetten en te behouden danken we aan de muziek in al haar vormen, omdat ze warmte brengt over alle grenzen.

 

(foto: Erwin Vloebergh)

 

Zo ziet de band het.  Muziek zalft en creëert nieuwe relaties en vertelt wat mensen bezig houdt en waar mensen naartoe willen.  Het verzet bakens en is een universele taal vol emoties én is een tegengif voor onze polariserende samenleving.

 

De opbrengst van Poelfrikasee gaat naar 9 goede doelen in het Mechelse maar ook daarbuiten.  De cd bevat 10 eigen nummers waarvan 1 live werd opgenomen op de plaats van de voorstelling: 'Lief op Tinder - live@denBruinvis'  Op de cd staat ook een party remix van het nummer 'Waar is mijne GSM?' door niemand minder dan Dirk Swartenbroeckx (Buscemi).  De rode draad door de cd zijn 'wij'.  En we spelen de muziekstijlen die we zélf graag horen.  We hebben het over het klimaat en over eenzaamheid...  Maar vooral klinkt ook het dorpse doorheen al deze liedjes.  Laat het ons 'landelijke thema's' noemen.  Het gaat over 'patatten' of hoe de dorpsmens wordt geconfronteerd met moderne dingen als facebook en tinder, over het, over het bloot gaan zwemmen in de vijver..., over stoef dat stinkt...  Enne we hebben ons zelfs gewaagd aan een liedje in het Tjechisch (lacht). 

 

  (foto: Jan Smets)

 

1000 exemplaren zijn geperst en die zullen wellicht heel vlot over de toonbank gaan in Leest, Mechelen en daarbuiten.  Je telt voor het plaatje 10 Euro neer.

Je kan Poelfrikasee kopen via de Leestse lokale middenstand (Proxy Delhaize, slagerij Cremie), op de Leestse kerstmarkt en in den Bruinvis in Hombeek of bestellen via :

bartket@hotmail.com

Ook verkrijgbaar via de webshop van BorstkankerMAN vzw.

https://www.borstkankerman.be/music-for-fun.html

 

De goede doelen zijn:

vzw Victory for kids      https://www.victoryforkids.be/

Els Smiley vzw     https://www.leukemiekes.be/els-smiley/

Berrefonds vzw     https://www.berrefonds.be/

Borstkankerman vzw   https://www.borstkankerman.be/

de Eglantier    https://www.eglantier.be/

de Grietsers     https://www.degrietsers.be/blog/

Belgische Patiëntenvereniging voor pulmonale hypertensie    https://www.ph-vzw.be

Family Friendly Projects Regionaal Zh.Heilig Hart Leuven   https://www.hhleuven.be/nl/

Dierenbescherming Mechelen vzw    https://www.dierenbeschermingmechelen.be

 

Poelfrikasee voor Kerst?  Smakelijk!