Sinterklaas slaapt in Het Predikheren

met categorie:  

Het Predikheren, en niet het stadhuis zoals voorgaande jaren, was woensdag het decor voor de intrede van Sinterklaas. Enkele honderden kinderen vergezeld van hun ouders of grootouders genoten ten volle van het Sinterklaasfeest, en besloten de namiddag met snoepjes en pannenkoek.


Piet en Pietje verwelkomden de menigte juichende kinderen aan het Tinelpark en wisten hen tot de komst van Sinterklaas op te warmen met allerlei fratsen. Maar het feestje startte in mineur, want de ‘pieten’ zijn slordig geweest, ze zijn het boek met gouden letters verloren. Hoe gaan ze dat vertellen aan de Goedheiligman ?

Mechelen Sintstad organiseert heus kinderfeest

Het is schepen van jeugd Abdrahman Labsir die de brave Sint welkom heet. De sinds oktober kersverse kinderburgemeester Camila Ladron De Guevara bracht op haar beurt voor de Sint een eigen geschreven gedicht.

Het Mechelse Majorettenkorps ‘Va Et Vient’ en circusschool Circolito zorgden dan weer voor extra kleur, en niet onbelangrijk, ze gaven Piet en Pietje extra tijd om na denken hoe ze de Sint gaan vertellen dat ‘het boek’ vermist is. Sinterklaas die genoot ondertussen, zich van niets bewust, van het kinderfeest.

Met de intrede van Sinterklaas is het startschot gegeven van Mechelen Sintstad anno 2019. Sinterklaas zal nu een tijdje in Mechelen moeten vertoeven om met de hulp van de kinderen op zoektocht te gaan naar zijn boek. (Lees verder onder de foto's)

Zoektocht naar de Gouden Letters

De komende periode staan er tijdens Mechelen Sintstad een heleboel activiteiten gepland voor de kinderen.

We willen de kinderen dit jaar nog meer de kans geven om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten, de activiteiten zijn dan ook zo georganiseerd. Sinterklaas vieren blijf in een Kinderstad een mooi moment en we zien ook dat dit een enorm succes is. Het beloofd dus wederom een mooie editie te worden van Mechelen Sintstad”, vertelt Abdrahman Labsir, schepen van Jeugd.

Een leuke wandeling met de Pieten, die gezien het succes van voorgaande jaren al uitverkocht zijn. Maar niet getreurd, er zijn ook nog de leuke zoektochten in de bibliotheek waar men zal zoeken naar de verloren letters uit het boek van Sinterklaas onder begeleiding van zijn pieten secretaris, Pietje Precies.

Net als bij de intrede van Sinterklaas, waar kinderen tientallen brieven overhandigden, zal je ook in de bibliotheek je brief voor de Sint persoonlijk aan hem kunnen overhandigen.

Wil je liever zelf op pad door de stad om alle verloren spullen van de Sint te verzamelen dan kan je zoals de voorbije jaren een grondplan gaan afhalen aan het onthaal van de bibliotheek, en zelf op pad gaan in de straten rondom het mooie Predikheren.

Laten we afspreken dat we met zijn allen van 23 november tot en met 4 december, en dat op woensdag, zaterdag en zondag, de Sint een bezoek gaan brengen.

Surf snel naar onderstaande website, want daar vind je alle info https://kinderstad.mechelen.be/sintstad-2019

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt