Publieksprijs voor 'Traag naar de Hemel' !

met categorie:  

  (foto boven: Jan Smets)

Een paar jaar geleden maakte ik voor Mechelenblogt een reportage over de laatste vier zusters Nobertienen die huizen in het klooster in de Bleekstraat.  Ondertussen is de oudste zuster van dit kwartet - zuster Cecilia (re) overleden.  Heel toevallig kwamen Nederlandse studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten hierop terecht.  Ze waren immers op zoek naar een klooster waar ze een kortfilm zouden kunnen draaien.  Gecharmeerd door de zusters die ik portretteerde in het artikel 'Wie doet het licht uit' namen ze met hen contact.  De vraag werd gesteld of ze enkele dagen mochten verblijven in het klooster om het reilen en zeilen vast te leggen in wat de schitterende kortfilm 'Traag naar de Hemel' zou worden.  Het werd een eerlijke, levensechte, soms humoristische, maar nooit karikaturale schets van het leven in dit Mechelse klooster.  De reacties logen er niet om: nadat de prent ook op TV werd uitgezonden klonken de stemmen unaniem lovend.  En nu volgde de kers op de taart!  de knappe kortfilm kreeg in Amsterdam de publieksprijs voor beste eindwerk.  De makers van de film noemen het een gigantische eer, want alle projecten hadden een extreem hoog niveau.  En zo komen onze drie uiterst sympathieke Mechelse zusters op hun ouwe dag nog eens in het nieuws.  Want ere wie ere toekomt: zoals zij heel naturel en ongedwongen figureerden in een film over hun alledaagse leventje...!

 

 

Mijn artikel op Mechelenblogt:

 

www.mechelenblogt.be/2016/07/wie-doet-licht-uit

 

Méér over het maken van deze kortfilm:

www.mechelenblogt.be/2019/07/traag-naar-hemel

Ik kreeg al een berichtje uit Nederland.  De groep studenten bedankt de Mechelaars héél erg voor hun steun.  Mede dankzij de stemmen van de Maneblussers kreeg hun film een podiumplaats. 

 

 

Wie de film nog eens graag bekijkt, kan dit via deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=jyBObZN4WFk

 

Aan de makers: dikke proficiat! enne...steeds welkom in Mechelen!