CantusAmici duikt in de feestelijke geschiedenis van de Barokmuziek

Op zaterdag 30 november en op zondag 1 december 2019 vult feestelijke barokmuziek de prachtige Sint-Pieterskerk. CantusAmici brengt dan telkens een opbeurend en bruisend programma met topwerken van Vivaldi, Händel, Bach, Correlli en Purcell. De aanwezigen zullen ook kennismaken met zowel gevestigd en als jeugdig toptalent.

Met het programma #Barok! Feestelijk en Hemels duikt CantusAmici samen met het Orfeo Kamerorkest in de rijke geschiedenis van de barokmuziek.

Het feestelijk programma omvat de integrale uitvoering van de Gloria van Vivaldi, het bekende Kerst Concerto van Corelli, een waaier van spetterende koorwerken van Bach, Purcell en Handel (uit de Messiah en Samson), afgewisseld met werken van Bach en Handel voor sopraan en trompet.

De gerenommeerde sopraan Hendrickje Van Kerckhove en Mechels trompetvirtuoos Simon Van Hoecke staan garant voor solistisch vuurwerk. Tijdens de twee concerten krijgt ook jong toptalent een podium. De twaalfjarige trompettist Warre Dendievel en de zeventienjarige Mechelse mezzosopraan Noa Vanden Broucke zullen het best van zichzelf geven.

Dirigent voor #Barok! Feestelijk en Hemels is Rik Gehsquière, die ook de artistieke leiding voor zijn rekening neemt. Het concert op zaterdag 30 november vangt aan om 20 uur en wordt, voor wie zich daarvoor aanmeldt (VIP-arrangement), voorafgegaan door de lezing 'De Speeltuin van de barokcomponisten' door prof. dr. Yves Senden. Na afloop van het concert is iedereen welkom op een gezellige receptie in de Keldermanszaal van Stadhuis Mechelen. Het concert op zondag 1 december vindt plaats om 15 uur.

Kaarten kosten € 20 in voorverkoop, € 25 aan de kassa.

Een ticket voor het concert (voorverkoop) van 30 november met inbegrip de lezing van Yves Senden om 19 uur kost € 25. Kinderen jonger dan twaalf komen gratis, wie jonger dan 25 is betaalt € 12, voor de formule met lezing op zaterdag € 15.

Kaarten kun je kopen bij Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, Mechelen of online via www.ticketgang.be/tickets/cantusamici


Warm aanbevolen!


tekst: © Mark Van Mullem
foto's: © CantusAmici