Bruin saus

met categorie:  

Vandaag brône saus gemokt gelek as 't recept van Jos Nys.  Geloof het of niet maar beter bruine saus heb ik nog nooit gegeten! Alhoewel die van Francine op de Liersesteenweg was ook heel goed. Ik heb zelf de caramel gemaakt want ik zou niet weten waar dat ge dat nog kunt vinden. Dus bloggers als je nog eens een lekker stukje gebakken kabeljauw of pladijs wilt eten, maak je saus zelf. Succes en smakelijk eten en Jos merci voor je grootmoeders recept. Voor de caramel: doet in een kannetje wat water en twee lepels suiker. Laat koken tot al het water verdampt is en een bruine caramel zich vormt. Op tijd van het vuur nemen zo niet wordt de caramel zo hard als een steen.

Smakelèk Mille.  Misschien nog eens nuttig om de link naar Jos zijn saus te vermelden...? want t'is wejal nen taod geleje dattem da geblogt ei..