Almost Maine

met categorie:  

Op 16 november gaat in Muizen het toneelstuk 'Almost Maine' in premiere. Het stuk, geschreven door John Cariani, is een warme relatiecomedie gespeeld in 9 verschillende scènes. Ik had het geluk om alvast enkele scènes te mogen zien bij de repetities en ik mag gerust schrijven 'de sfeer zit er wel in'.

Negen scènes, acht acteurs, één regiseur,... Meer mensen zijn er niet nodig om ieder onder jullie een leuke avond te bezorgen. Auteur is de Amerikaanse acteur John Cariani, ook gekend uit de televisieserie Law & Order met zijn rol als forensisch medewerker Julian Beck. Regiseur is Luk De Koninck, een gevierd acteur in verschillende Vlaamse series. 

  

“Liefde” is de rode draad doorheen het toneelstuk dat zich afspeelt in Almost, een fictief en afgelegen plaatsje in het noorden van de staat Maine. Liefde en de locatie vormen meteen de basisingrediënten voor de negen scènes.

Op het toneel verschijnen afwisselend negen koppels, die op een heldere nacht midden in de winter naar het noorderlicht komen kijken. Ieder koppel bereikt een cruciaal punt in de zoektocht naar de liefde. Maar omdat de liefde zo complex is, moeten alle betrokkenen goed op hun tellen passen. Eén verkeerde handeling of uitspraak kan determinerend zijn voor het verdere verloop van de relatie. De minste twijfel, een foutief geïnterpreteerde handeling of een verloren kans kan alles om zeep helpen. Langs de andere kant kan een gegrepen kans, een weloverwogen uitspraak of een tedere handeling het ultieme geluk opleveren.

Liefde vinden en verliezen, liefde geven en nemen. Sommigen zijn de weg kwijt, anderen zien plots het licht. Stuk voor stuk zijn het menselijke verhalen, vol poëzie en overgoten met een vleugje humor. Pareltjes die een glimlach op uw gezicht zullen toveren!

Je kan gaan kijken naar 'Almost Maine' op 16, 22, 23, 29 en 30 november telkens om 20u in zaal 't Kranske (Sint-Albertusstraat te muizen). Reservatie en inlichtingen: https://toneelikdien.be/

Toneelkring IkDien bestaat ondertussen 91 jaar maar gaat helaas een onzekere toekomst tegemoet. Zo verloor de kring dit jaar haar voorzitter Jan van Den Wijngaert, maar werd waardig opgevolgd door Annemie Du Bin. En mogelijk verliest de kring ook haar speellocatie, aangezien een bouwpromotor op de site appartementen wil bouwen en Zaal 't Kranske zal verdwijnen. Dit zou echter een spijtige zaak zijn, want het wegnemen van deze zaal zou snijden in het kloppende hart van een gemeenschap, want heel wat vereniging vinden hun onderkomen in dit gezellige parochiezaaltje.