12-jarige Frits De Ruyter uit Hombeek maakt z'n opwachting in Thuis

met categorie:  

(foto's: Jan Smets - oktober 2017)

Twee jaar geleden werd de sympathieke Frits De Ruyter uit Hombeek de nieuwe' kleine Stadsartiest'  Hiermee volgde hij Yannis Aghassaiy (zoon van de bekende Mechelse rapper en filmmaker Pita Saïd)  op die deze titel als eerste mocht voeren.  Frits wist de jury te overtuigen met een bijzonder expressief gebracht gedicht over chocolade en snoep.

Dat de toen tienjarige kerel uit Mechelen nog van zich zou laten horen stond in de sterren geschreven.  Iedereen merkte toen al dat de jongen barste van talent.  En zoiets wordt natuurlijk opgemerkt!  Verbazend is het dan ook niet dat Frits sinds enkele dagen opgedoken is in de bekendste en populairste Vlaamse soapserie: 'Thuis'... Na de al even Mechelse Elise Roels die jaren geleden ook al als jong talent werd opgevist om te acteren in deze soap ('Emma'), is het nu de beurt aan Frits om zich te bewijzen.  We bekijken het met argusogen!

 

 

Frits vindt het alvast 'supercool' dat hij mag acteren in de serie, want hij houdt heel erg van acteren.  Het is dan ook een erg leuke ervaring en leerschool voor hem.   Zelf noemt hij het een grote droom die uitkomt.

Frits De Ruyter is ondertussen twaalf jaar geworden maar heeft zijn naturel volledig behouden.  Hij volgt les aan het Mechels conservatorium.

Onze jonge Mechelaar komt wel op een erg heftige en dramatische manier de serie ingeduikeld.  Frits speelt immers de rol van Robin Bomans.  Hij is de natuurlijke zoon van Tom De Decker die amper of nooit naar hem heeft omgekeken.  Met zijn moeder Bianca Bomans en haar partner Mo verhuisde hij naar Marokko.  Daar had dit echtpaar kortgeleden een auto-ongeval waarin zij beiden omkwamen.  Nu dient Tom dus zijn verantwoordelijkheid op te nemen.  En dat doet hij.  Robin komt met hem mee naar België...  Wat dat nog allemaal voor gevolgen zal hebben?  We hebben er het raden naar.  In soapland is veel mogelijk en kunnen verhaallijnen verrassende wendingen hebben.  Tot hiertoe mag 'onze' Frits nog de onwennige, stille jongen spelen voor wie deze verhuis allerminst evident is.  Ik ben benieuwd hoe Frits het er van af gaat brengen.

Frits: alvast veel succes én plezier met deze rol!  Doe dat goed man!

 

 

Over zijn verkiezing tot kleine Stadsartiest in oktober 2017 lees je hier op Mechelenblogt:

www.mechelenblogt.be/2017/10/frits-ruyter-onze-nieuwe-kleine-stadsartiest