Nieuw stukje vliet wordt opengelegd

met categorie:  

De stad Mechelen zet al jaren in op water. Waar in het begin van de 20ste eeuw de vlieten in een sneltreinvaart werden dichtgegooid (wegens onhygiƫnische redenen), worden deze nu op verschillende plaatsen in de stad weer opgengelegd.

Een nieuw stukje vliet komt er aan de katelijnestraat, aan de vroegere Posthoornbrug, links van Mispelteers. Hier zal een deeltje van de Melaan terug zichtbaar zal worden gemaakt. Achteraan - wat nu een steegje is - verdwijnt de vliet onder een bijgebouwtje van het Aartsbischoppelijk Paleis. 

De heraanleg zal gebeuren in de loop van 2020, een studiebureau zal hiervoor een ontwerp maken.

  

Trouwens, aan de overzijde is nog een stukje van de verdwenen Posthoornbrug bewaard. Wat er met het braakliggend stuk gaat gebeuren, is voorlopig nog een vraag. De idee was om ook hier een verbinding te maken met de reeds opengelegde Melaan. 

   

https://www.gva.be/cnt/dmf20191007_04650212/stad-legt-vliet-nieuwe-melaan-in-2020-open

Foto's: Beeldbank Mechelen en Wim Tiri