Muziekfestival Amazing Haydn 2019 van start in Mechelen

met categorie:  

Zondag ging het Amazing Haydn Festival 2019 van start in de de kerk van Onze Lieve Vrouw van Leliëndaal in de Bruul. Organisator Servus en Haydn-Genootschap wil u dankzij deze nieuwe concertreeks, kennis laten maken met de muziekcultuur van Oostenrijk.
Sinds 1996 is Servus en Haydn-Genootschap organisator van ‘Amazing Haydn’. Zij zorgen als vereniging keer op keer voor een mooie selectie aan muzikanten die voor u de crème de la crème van Weense klassieke muziek brengen

Amazing Haydn Muziekfestival 2019
Hemelse klanken’ galmden zondagmiddag bij het openingsconcert doorheen de barokke kerk die in 1251 door de Mechelse heer van Boutershem aan de Norbertijnen van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen geschonken werd. Het ensemble Joseph Haydn-Brass bestaande uit vijf top musici uit het Oostenrijkse Eisenstadt, mochten het openingsconcert van het ‘Amazing Haydn Festival 2019’ op gang trekken.

Wiener Klassik Musik

Liefhebbers van populair religieus werk van o.a Mozart en Haydn kijken alvast terug op een geslaagd openingsconcert. “Het programma werd mooi opgebouwd naar een hoogtepunt toe. Vooral het tweede deel was fantastisch. Als bisnummers brachten ze zelfs jazz en Ragtime/New Orleans en Charleston. Enkele toehoorders waagden zich bij het laatste nummer zelfs aan een dansje” vertelt een tevreden voorzitter Alfons Deleus.

Voorzitter Alfons Deleus Servus / Haydngenootschap Mechelen

Muzikanten Peter Bauer, Johann Stangl, Florian Janezic, Robert Pöpperl en Günther Kleidosty brachten een waaier aan ‘Wiener Klassik Musik’ van Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz List, Johannes Brahms, Vittorio Monti en Giulio Caccini. 

Oostenrijkse muziekcultuur in historisch Mechelen

Oostenrijk, we kennen het allemaal ongetwijfeld uit de vakantiebrochures. Zowel als winterbestemming als voor een zomervakantie heeft het veel te bieden aan toeristen. Ben je toch niet in de mogelijkheid om een trip te maken naar het land van natuur, bergen, eten en drinken en vooral de gastvrijheid, dan hoef je zeker niet te treuren. Dankzij de Mechelse vereniging Servus / Haydn Genootschap kunnen we in het grauwe kille herfst seizoen ten volle genieten van luisterrijke muziekdagen uit de Oostenrijkse cultuur.

Wie het Joseph Haydn-Brass Quintet gemist heeft hoeft niet treuren. Op zaterdag 12 oktober 2019 om 16 uur gaan alle muzieknoten los met het Lissy Quartett Wien. Wie dit tweede concert in een reeks van vier niet wil missen moet snel reserveren, want plaatsen zijn beperkt en snel volgeboekt.

Op zondag 15 december 2019 staat ‘Ein Kind geboren zu Bethlehem’ op de eindejaarsprogramma van Servus / Haydn Genootschap. Dit Advent & Kerstconcert met Salzburger Hofmusik, Wolfgang Brunner, zal zonder twijfel weer een topper worden. Dit concert is i.s.m de Geloofsgemeenschap van O.L. Vrouw van Hanswijk. Start 15 uur.

Reserveren

Tickets in vvk. 22 € / -26 j vvk 11 € / Kassa 25 €
(Met broodjes en drankenbuffet 37 €)
Website :
http://users.telenet.be/haydngenootschap
www.uitinmechelen.be
Telefoon :
015 33 11 03
070 22 28 00
E-mail :
uit@mechelen.be

Tekst, foto's en video Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt