't Echt Mechels Theater toont in première 'Tussen 3 en Half Vier'

met categorie:  

Vrijdagavond startte ‘t Echt Mechels Theater in première het toneelstuk ‘Tussen 3 en half Vier’, uit de hand van auteur Jean-Claude Islert in een bewerking en vertaling van Guy Keeren. Meteen ook de aanvang van het nieuwe theaterseizoen voor ‘t Echt Mechels Theater dat dit jaar twintig verjaardagskaarsjes mag uitblazen..


Via een smalle gang bereiken we de theaterzaal aan de Olivetenvest. ‘t Echt Mechels Theater speelt de theaterstukken in een authentiek klein zaaltje waarin je terug gekatapulteerd wordt naar vervlogen tijden. Het is druk in de foyer, de bel rinkelt. De zaal loopt vol. Iedereen kijkt met verwachting uit naar wat komen gaat. Het belooft een plezante avond te worden, dat staat als een paal boven water.

Liefdesperikelen en ontrouw

Bert (Bart Pepermans) komt thuis op bezoek bij Sylvie (Linda Van Dessel) en kijkt uit naar wat rollebol gedoe. Maar het loopt anders, een discussie over hun scheve schaats die ze ooit gereden hebben, steekt terug de kop op. Tijdens het gesprek geeft Sylvie aan dat ze Jack (Rik Geens) haar lieftallige echtgenoot gaat verlaten. Sylvie speelt een spelletje en vertelt Bert dat hij haar type niet is. Gelukkig geraakt hij uit de impasse als na enige tijd Simonne (Betty Verhoeven) zijn ‘maman’ onverwacht aan de deur van het appartement staat en hem onder moeders vleugels meeneemt..

Sylvie hoopt op een rustig moment, maar dan begint het maar pas. Gaat Jack nu op zakenreis naar Londen of naar München ? En wat is het allemaal met die mysterieuze Deen ? Het is niet eenvoudig om de werkelijke waarheid voor zijn vrouw te verstoppen. Het lijkt een mallemolen waar ze niet uitkomen. Jack beslist om zijn werknemer Bert te bellen en nodigt hem uit om naar de woning van Sylvie te komen.

Op de koop toe komt stagiaire Emma (Annick Urbain) van Jack’s bedrijf in ‘tijgerpakske’ in het appartement opdagen. De impasse is nu helemaal compleet. Ze zet hem onder druk. Welke geheimen spelen hier mee ? En wat is het nu eigenlijk met dat steeds terugkerend ‘dikke dossier’?

20 jaar ‘t Echt Mechels Theater

“De mensen die vandaag op het podium stonden zijn allemaal puur amateurs” vertelt Rik Geens als voorzitter, die zelf al 45 jaar op de planken staat. “In onze vereniging hebben wij mensen tussen de 40 en 70 jaar, en het is helaas moeilijk om jonge mensen mee te krijgen” (Meer interview in de videoreportage)

Liegen en bedriegen, is de rode draad in dit geweldige theaterspel. Na heel wat grappige scènes volgt de ontknoping. Hoe dit afloopt kan je ontdekken tot 5 oktober van dit jaar.

Buiten de acteurs draaien er achter de schermen nog heel wat mensen mee om het plaatje compleet te maken. De regie en productieleiding is in handen van Anne De Neef. Techniek wordt verzorgd door Lieve Van Luyck. Het lichtblauw getinte decor werd door de EMT ploeg in elkaar geknutseld. Tot slot werd de onmisbare affiche ontworpen door Els Robberechts.

‘Tussen 3 en half Vier’ is een deurenkomedie die het publiek van de eerste tot de laatste minuut mee in het verhaal meetrekt. De cast werd dan ook gefeliciteerd met een luid applaus. Zelf noemen ze zich bescheiden amateurs, maar hetgeen ze vandaag op de bühne getoond hebben, durf ik toch wel te schrijven dat het sterk neigde naar professionalisme.

Het is duidelijk dat 't Echt Mechels Theater kan rekenen op een vaste horde theaterfans. In de bar werd duchtig nagepraat met de spelers, waar hen heel wat warme felicitaties werden overgemaakt.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt