Zet JIJ ook je beste beentje voor bij Va et Vient?

met categorie:  

 

 

(foto's: Jan Smets)

Ze zaten gezellig voor 'n vraaggesprekje in de sofa bij een glunderende voorzitter van de Mechelse Cultuurraad Frans De Wachter toen ze genomineerd werden voor de 'Mechelsen Iemer'; Ze zetten hun beste beentje voor op Maanrock, op Pataboem, op de Kerstmarkt...; hun fraaie benen toonden zich tot heel onlangs op een reuzefoto in de Nauwstraat, jolig stapten ze mee op toen de gedenksteen voor den Herten Aas werd overgebracht van Grote Markt naar Haverwerf; en ze gaven een extra toets aan de voorbije Cavalcade...  Waar ze vrolijk paraderen toveren ze een glimlach op de gezichten van de toeschouwers... Va et Vient: wie kent niet het prettig gestoorde Mechelse majorettenkorps dat negen jaar geleden werd opgericht.  Ondertussen passeerden al heel wat jongedames de revue.  En steeds opnieuw is er nood aan vers bloed.  Daarom wil men tot een nieuwe recruteringsronde overgaan.  Va et Vient is op zoek naar enthousiaste jongedames die hen willen vervoegen.  Hiervoor worden vier open repetities gepland waarop je al eens kan komen kennismaken, en...wie weet: overstag te gaan! 

 

 

 

 

Va et Vient ging in 2010 van start onder de vleugels van Brien Coppens (foto rechtsboven) en H30. Toen huppelde men nog in de Mechelse straten rond onder de naam 'Dansfoliekes'. 

Ondertussen is er al heel wat water door de Dijle gevloeid, en het olijke gezelschap geeft nog steeds een humoristische toets aan heel wat evenementen.  Dansend en miauwend deden en doen ze hun ding.  En de Maneblusser lust er pap van.

Iedereen is welkom om het team te versterken.  Je hoeft nog geen prima ballerina zijn om aangenomen te worden.  Je moet gewoon gemotiveerd zijn, plezier kunnen maken.  Eenmaal de bottinekes en jurkjes zijn aangetrokken loopt dit wel gesmeerd.  De choreografie die steeds wordt uitgedacht is niet bijster moeilijk.  Het optreden van de majorettes moet gewoon aanstekelijk zijn.  Misschien kan je het nog beter omschrijven als een soort van straattheater.

Dit is ook geen doordeweeks majorettenkorps.  Zelf omschrijven ze zichzelf als een gezelschap met 'een hoek af'. 

Wekelijks wordt er gerepeteerd en de groep is een (h)echte vriendinnenclub geworden. 

 

 

 

 

De foto die op het rolluik werd aangebracht in de Nauwstraat, is ondertussen al verdwenen.  Die kwam er op vraag van Toon, de cafébaas van de Gouden Vis.  Ik zorgde voor de foto en die werd uitvergroot, zoals in een vorig artikel op deze blog werd vermeld.  Nu wordt de voormalige opslagplaats van CASA omgebouwd tot de horecazaak Balls & Glory.  Mogelijk zal de foto op één of andere manier een plaatsje krijgen in deze nieuwe vestiging van zaakvoerder Wim Ballieu, die Va et Vient trouwens heeft gevraagd om de inhuldiging van zijn restaurant op te leuken.

Anderzijds zou het majorettenkorps het wel een tof idee vinden mocht de reuzegrote foto een plaatsje krijgen op een andere Mechelse locatie.  Wie ergens zo'n in het oog springende plek weet, mag Va et Vient zéker contacteren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste open repetitie gaat door op zaterdag 17 augustus tussen 15 uur en 17 uur in de Kruidtuin.

 

Daarna zijn er nog repetities op donderdagen 12 en 19 september en donderdag 17 oktober vanaf 20 uur in de Oude Weverij in de Nijverheidstraat.

 

Welkom!

of zoals zij zelf zeggen: "Doe ne keer zot!"