U2be Belgium Experience op Parkpop Mechelen

met categorie:  

De voorlaatste Parkpop 2019 werd een muzikale voltreffer met U2be – The Belgian U2 Experience. Duizenden mensen en fans stroomden toe om samen uit de bol te gaan op 40 jaar U2 geschiedenis.

Parkpop met tributeband U2be
Deze Parkpop zal ongetwijfeld mee de geschiedenis ingaan als een absolute topper in De Zomer is van Mechelen. Eerlijk gezegd heb ik op alle edities van dit zomerseizoen nog nooit zoveel volk uit de bol zien gaan als deze avond.

Van Tomorrowland naar Parkpop, een kleine stap

De Radio Botanique dj’s die hebben we donderdag moeten missen. Gelukkig hebben ze Mechels dj Kurt Verheyen als goede vriend kunnen overtuigen om hun te vervangen. En dat was de juiste keuze. Kurt is dan ook niet de eerste de beste als ik mag schrijven dat hij al achter de draaitafel gestaan heeft voor Tomorrowland Winter in het wintersportgebied Alpe d’Huez. 

DJ Kurt Verheyen op Parkpop met U2be

Beautiful Day in Mechelen

Bono (Nick), The Edge (Franky), Adam Clayton (Geert) en Larry Mullen Jr. (Mathieu), hebben als tribute band muzikanten weinig moeite om de Mechelaars verder in dance trance te brengen. Op een zeer professionele manier brengen deze vier schitterende muzikanten alle top songs van de legendarische U2 band.

Multicultureel festival Parkpop in Mechelen

Pride, Beautiful day, Sunday bloody Sunday, New Year’s Day en Where the streets have no name, is maar een kleine greep uit het repertoire van U2 die op voortreffelijke wijze live over de Kruidtuin gestrooid worden.

Topmuzikanten met liefde voor U2 muziek

U2be opgericht in 2011 door Franky Aneca (The Edge) is op korte tijd uitgegroeid tot een geoliede machine. Met de voortreffelijk uitgevoerde typerende U2 gitaarklanken hoor je dat Franky hier vele uren als gitarist in het repetitielokaal heeft doorgebracht.

Franky Aneca U2be Belgium Experience

Geert van Renterghem U2be

Ook Geert Van Renterghem (Adam Clayton) heeft heel wat muzikale ervaring, als hij me vertelt dat hij op 12 jarige leeftijd al een gitaar bespeelde. Gitaarsnaren hebben voor hem als bassist dan ook geen geheimen meer, en dat voel je tot in je tenen.

Mathieu Vandevoorde (Larry Mullen Jr.) is de ‘Rolling Thunder’ in de groep. Op jonge leeftijd begonnen met drummen op waspoederdozen van een bekend wasproduct, toont hij op Parkpop dat met stokjes drummen hem diep in het bloed zit.

Mathieu Vandevoorde U2be Belgium Experience op Parkpop

Visueel sterk showgehalte

De gehele show is visueel zeer sterk opgezet met o.a video-projectie, een fantastische lichtshow en een performance om ú tegen te zeggen. Vooral Nick Beernaert (Bono) maakt als zanger ruim gebruik van het podium, en betrekt het publiek ruimschoots bij de show. Ook hier merk je duidelijk dat zijn 25 jaar podiumervaring hem geen windeieren gelegd heeft. De meesten onder ons zullen zich Nick ongetwijfeld herinneren uit het populaire VTM programma ‘The Voice van Vlaanderen’, waar hij in het team van Jasper Steverlinck in 'The Battles' het U2 nummer 'I Still haven’t found what I’m looking for' voor miljoenen mensen naar voren bracht.

Nick Beernaert U2be Belgium Experience

Met hun pakken muzikale ervaring is U2be als Belgisch product internationaal bekend geraakt. Ze worden dan ook regelmatig geboekt op tal van grote evenementen in Europa. Wellicht zijn er nog U2 tribute bands, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze West- en Oost-Vlaamse jongens dé meest authentieke U2 tribute band zijn in Europa.

Belgisch topproduct U2be

Als Mechelaars mogen we dan ook fier zijn dat vzw Mechelen Feest , U2be naar onze stad heeft kunnen halen. Iedereen tot zelfs de harde kern van de aanwezige U2 fans, staken de duim omhoog, om te tonen dat het goed was. De laatste zestig minuten van de voorlaatste Parkpop, toverde Dj Kurt al zijn kunnen uit de mengtafel, wat ontaarde in een heuse ‘Summer Party oep z’n Mechels’.

(Binnenkort hier de link naar het videoverslag inclusief interview)

Ik kan het niet genoeg zeggen aan alle vrijwilligers, medewerkers, crew, fans/volgers en al wie ik zou vergeten, bedankt voor de fijne samenwerking en toffe babbels op Parkpop. Ik hou van jullie !

Tekst en foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt