Radio Guga opent Parkpop seizoen 2019

met categorie:  

Het DJ-trio Radio Botanique mocht donderdag het Mechels Zomerfestival Parkpop 2019 op gang trekken. Radio Guga, vorige maand gestart aan hun Summer Roadtrip waren de eerste live artiesten die de lont aan het vuur staken in de Kruidtuin.

Radio Guga op Parkpop stad Mechelen
Opvallend veel mensen hadden duidelijk al maanden uitgekeken naar Parkpop. Heel vroeg op de avond stroomden de festivalgangers toe op de festivalweide. Deze zomeravond beloofde veel goeds, en dat is het dan ook geworden.

Nog nooit stonden zoveel artiesten samen op Parkpop

Na Dendermonde, Gistel en het naburige Willebroek was Mechelen de vierde locatie in de zomertour van de Radio Guga live-band. Hoe moet ik het optreden van Guga Baul & Friends omschrijven ? Een mix van muziek, zang en comedy, … maar met zekerheid een muziekband die gebaseerd is op het brengen van covers van wereldberoemde artiesten.

Je moet het maar doen, al die zangstemmen tot bijna in de perfectie imiteren. Presentator Frank Wauters kondigde het zo aan “Er hebben nog nooit zoveel verschillende artiesten op één podium gestaan als hier vanavond in den Botanique”. En daar sloeg hij de nagel op de kop. Hoeveel artiesten de revue gepasseerd zijn heb ik niet kunnen bijhouden, maar het waren er immens veel.

Uitzinnig publiek zingt en danst in Den Botanique

Guga staat bekend om zijn stemimitaties, en ook donderdag heeft hij op Parkpop laten zien dat dit één van zijn sterke punten is. We werden als publiek van het ene tijdperk naar het andere gekatapulteerd. De Radio Guga cover- en tribute band ging van start met het nummer ‘De eenzame fietser’ van Boudewijn De Groot uit 1973.

Parkpop Mechelen 2019

Ik vroeg Guga naar zijn stemmetjes “Ik heb geen flauw idee hoe ik eraan kom” vertelt Baul “Ik merk wel dat mijn stem belangrijk is, en dat vermoeidheid en o.a airco zeer nefast zijn. Ik moet dan ook heel goed opletten wat ik doe met mijn stem.” 

De rest van de avond werd één groot feest waar de rode draad door het zomerverhaal lag op ‘meezingen’. Imitaties van Elvis Presley, Helmut Lotti, De Kreuners, …. Wat helemaal niet mocht ontbreken, was ‘Leef’ van André Hazes jr. Guga had van het nummer een gedeeltelijk eigen versie gemaakt, en die werd best gesmaakt door het uitzinnige publiek.

Radio Guga met imitator Guga Baúl

Het publiek bespelen tot een extase, daar is de Radio Guga Band zonder twijfel een kei in. Meezingen, meedansen of springen het is maar een knip voor Balu en zijn muzikale vrienden. Na een jarenlange samenwerking zijn de bandleden perfect op elkaar ingespeeld. De jongens van de Radio Guga Band hebben onze Maneblussers stemmetjes klaargestoomd voor het aankomende ‘Mechelen Zingt’. De drie top dj’s van Radio Botanique, die waren duidelijk ook in opperste stemming, en die hebben ze dan ook zonder veel moeite overgebracht op de bezoekers.

Dj's Radio Botanique op Parkpop

De zomer van Mechelen is nu al een topper

De Zomer is van Mechelen is na Ottertrotter en nu de start van Parkpop echt uit de startblokken geschoten. Opvallend detail, maar toch niet onbelangrijk, het publiek heeft zich grotendeels gehouden aan de oproep om plastic drinkbekers netjes te deponeren in de voorziene eco-bakken. Degenen die toch op het grasveld beland waren werden netjes door enthousiaste festivalgangers opgeruimd. In ruil hiervoor kregen ze voor elke twintig bekers een drankbonnetje cadeau. Mooi initiatief.

“Ik vond het heel tof, en ook de jongens van de band die hier al gespeeld hebben met Bart Peeters, wisten dat het best ging meevallen” besluit Guga Baul. Wordt vervolgd ...

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt