Medaille-oogst voor jong Mechels atletiektalent!

met categorie:  

(foto: Jan Smets.  Lise Verhelst, Joppe De Maeyer, Wolf Beckers en Rik Bastiaens)

Een paar weken geleden wist Mechelen te scoren op het Provinciaal atletiekkampioenschap in Turnhout!  Op 29 juni mochten enkele jonge sporttalenten van de bekende Mechelse club RAM met niet minder dan 7 medailles, waaronder 4 gouden huiswaarts keren.  En daar mag onze stad best trots op zijn!  En zeker de club waarbij de jeugdige atleten aangesloten zijn mag deze pluimen op z'n hoed steken.  Op dit ogenblik is RAM de 4de beste club van de provincie. Dit succes is meer dan verdiend.  Ik had een babbeltje met de 4 sporters die voor dit resultaat zorgden.  En hoewel er nog véél meer jonge atleten zijn binnen deze club die applaus verdienen, wil ik dit viertal vandaag extra voor de voetlichten brengen.  Ze krijgen hier en nu op Mechelenblogt nogmaals een figuurlijk plaatsje op het ereschavotje.  Opvallend is vooral hoe de sympathiek Lise, Joppe, Wolf en Rik erg bescheiden blijven bij hun overwinning.  En dat siert hen nog méér.

 

(foto: Jan Smets)

 

Laat me starten bij de jongedame van het gezelschap: Lise Verhelst mag heel binnenkort 11 kaarsjes uitblazen.  Lise zal in september starten in het zesde leerjaar van GO Schil.  De leeftijdscategorie waarin ze op dit moment worden de 'pupilen' genoemd.   Ze wist al aardig wat medailles en records te scoren, maar nu kwam ze naar huis met een gouden medaille in de 1000 meter die ze liep in een tijd van 3 min16'35!  Dit is haar waardevolste medaille tot hiertoe.

Lise heeft altijd graag aan ateletiek gedaan.  Ook haar oudere broer Pieter, die enkele jaren geleden nog kinderburgemeester was in onze stad, is gebeten door de sportmicrobe.  Ik vraag Lise of ze niet extra nerveus was op het kampioenschap.  Maar ze haalt haar schouders op...

 

Nee, zenuwachtig was ik niet.  Ik vond het allemaal nogal ontspannend. Toch had ik serieuze concurrentie van mijn vriendin Myrthe uit Bonheiden en Jade uit Bornem die aangesloten zijn bij andere clubs.  Maar ik haalde het...

 

(foto: Jasper Jacobs)

 

En hoe!  Lise zette haar beste tijd van het jaar neer en mag zich op dit moment de snelste in haar categorie noemen op Belgisch niveau.   Bovendien brak ze met dit resultaat het clubrecord! Bravo!

Lopen doet ze het liefst, ook al doet of deed ze eveneens aan kogelstoten, veldlopen en meerkamp (waar ze dit jaar trouwens ook al brons bij behaalde!)

Ze lacht als ik haar vraag of haar broer nu niet stiekem jaloers is op zijn 5 jaar jongere zus?  Maar ik denk wel dat hij trots is op haar.

 

(foto: Jan Smets)

 

Wolf Beckers trad met zijn 9 jaar aan bij de 'benjamins'.  Hij  sprong zomaar eventjes  4 meter ver  Een gouden sprong voor de jonge Battelaar! 

Wolf loopt school in de Ark in Battel.  Atletiek zit in zijn genen.  In zijn familie zijn er meerderen heel sportief op hoog niveau.  Zijn moeder Kathleen De Wolf hoorde lang bij de Belgische top in de disciplines hamerslingeren en gewichtwerpen.  Nog altijd is ze erg actief en schuimt overal kampioenschappen af.  Nu mag ze zichzelf nog bij de top van de masters rekenen op Belgisch én wereldniveau.  Ook papa Serge scoorde vroeger hoge toppen bij de korte horden.  Sportiever kan je géén ouderpaar hebben dus.

 

Lees dit artikel op mechelenblogt uit 2013:

www.mechelenblogt.be/2013/11/kathleen-wolf-gezinsleven-op-ritme-van-sport

  (foto: Jan Smets)

 

De jonge Wolf reisde van kindsaf mee naar alle mogelijke kampioenschappen zoals ondermeer Amerika, Brazilië...  En Kathleen vertelt dat Wolf er zelfs al 'bij was' op het kampioenschap in Canada.  Ze was toen immers 3 maand zwanger van hem...

De in augustus 9 jaar wordende Wolf wil ook nog wat vertellen:

 

Toen ik geboren werd brak ik al een record.  Met mijn 56 cm en 4,5 kg was ik al de grootste en de zwaarste!  Ik heb altijd veel geport.  In Turnhout heb ik 2 gouden medailles behaald.  In het kogelstoten en in het verspringen.  4 meter heb ik gesprongen.  Een vriend uit Herentals werd tweede met 3,99...  Het was dus nipt.

 

(foto's: Jan Smets)

 

Rik Bastiaens is 10 jaar en trad aan in zijn eerste jaar pupil.  Met een sprong van 1,41 meter hoog mag hij zich nu de beste van Vlaanderen noemen! 

Rik zit op de schoolbanken in Victor Van de Walle aan de Brusselsesteenweg.  En als hij niet 'zit' is hij aan het sporten...

 

Toch ben ik pas van vorig jaar aangesloten bij RAM.   Mijn zus was hier wel al actief, maar die is nu gestopt.  Ik ben wel al 8 jaar bezig in de Mechelse circusschool Circolito.  Toen ik er begon was ik nog maar 3 jaar.  Voor het kampioenschap in Turnhout was ik wel een beetje zenuwachtig.  Er waren daar zeker enkelen bij die hoger kunnen springen dan ik.  Maar toch heb ik gewonnen. 

 

Ook Rik mag dus fier zijn.  Ook hij is een jong talent waarvan we zéker nog gaan horen.  Vorig jaar behaalde hij trouwens al 2 maal goud in de 60 meter én het verspringen

 

.

(foto: Jan Smets)

 

Laatste in het rijtje is Joppe De Maeyer.  Ook hij is een rustige en bescheiden jonge sporter.

Deze sportheld is ook al een tijdje aan de slag bij RAM.  Joppe sloot zich aan bij de Mechelse club van het eerste jaar benjamin.  Hij loopt school in Zemst

 

Ik heb al vanalles gedaan.  Breakdance bijvoorbeeld.  En hockey!  In deze sportdiscipline verzamelde ik al wel wat medailles.  Op het kampioenschap van 29 juni in Turnhout heb ik een bronzen medaille behaald bij het discuswerpen...

 

Graag neem ik van het viertal nog een groepsfoto op de piste.  Lise die de dag nadien op vakantie vertrekt is niet in sporttenue, maar dat denken we er dan maar bij...  Kathleen De Wolf vertelt me terloops dat de piste die lang stiefmoederlijk werd behandeld, nu eindelijk zou kunnen vernieuwd worden.  En dat wordt hoog tijd.  Het dossier is nu 'in beweging'.  Steun van stad en provincie hierbij is heel belangrijk.  Ik hoop het ook voor de succesvolle atletiekvereniging RAM.

De club doet het bijzonder goed!  Ze bruist van talent. En dat talent dient onze stad te koesteren...